Pas godt på dit udstyr

20-05-2020 17:04

Liv Haumann Madsen

Det er blevet forår og varmere i vejret. Dækkener skal pakkes sammen og nyt rideudstyr skal i brug. Det kan være dyrt, så man kan med fordel forebygge uforudsete udgifter ved at passe ekstra på sit rideudstyr

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I takt med, at det er blevet varmere i vejret, kan udstyr pakkes væk og andet tages frem. Det er højst sandsynligt ikke nødvendigt med skridttæpper, mens fluespray kan findes bagerst i skabet. Dit udstyr bliver formentlig ikke vådt og mudret længere, men i stedet støvet. Velbevaret udstyr holder længere og ser flot ud, samtidigt med, at det er vigtigt at have god hygiejne under underlag, gamacher og så videre. 

Gamacher og klokker lukkes for det meste med velcro. Når der sætter sig støv, halm og andet skidt i, kan det dog blive sløvt og svært at lukke. Du kan nemt rense dit velcro med en lille kam eller kattebørste. På den måde holder dit udstyr meget længere, og det er ikke nødvendigt at smide det ud. Gamacher, bandager og klokker ser for det meste pænt ud igen efter en enkelt vask, enten i hånden eller i vaskemaskinen. 

Strigler er vigtige at holde rene, så de bliver ved med at fjerne skidt og støv på hestens krop, før og efter rideture. De er nemmest at vaske i hånden med lunt vand og en parfumefri sæbe eller hesteshampoo. Du kan rede striglens hår ud med en hårbørste, hvis de klistrer sig sammen. Det kan være en fordel at lægge striglerne med hårene opad, når de skal tørre. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter tørre dage, er det ofte en god idé at pudse dit læderudstyr, så det ikke bliver stift og mister farve. Det kan gøres med lædersæbe eller læderpleje på sprayflaske. Husk at putte læderfedt eller læderolie på efterfølgende, så læderet forbliver smidigt og ikke risikerer at knække. Der findes også læderfedt med farve, som kan puttes på, for at dit udstyr fremstår flot og velbevaret. 

Især her i fældesæsonen sidder der hår og skidt under hestens underlag. Man bør jævnligt skifte hestens underlag, især efter at hesten har svedt. Hår på indersiden fjernes lettest med en gummistrigle, inden underlaget vaskes. Det kan blive vasket i hånden eller i vaskemaskinen, men vær opmærksom på de eventuelle detaljer, underlagene har. De fleste underlag har vaskemærker i siden, som man bør følge. 

Hvis du synes det kan være lidt kedeligt at ordne dit rideudstyr, kan du gøre det med en god ven eller veninde. Måske har I begge noget udstyr, I ikke længere bruger. Så kan I eventuelt bytte imellem jer. Det er et billigt alternativ til at købe nyt udstyr.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen