Pas på hesten i kulden

11-12-2022 06:49

Charlotte Kusk Berwald

Kulden har lagt sig over det danske land og ifølge vejrudsigten er den kommet for at blive det næste stykke tid. Hvordan kommer du og din hest gode igennem den kolde tid? 

Copyright Ridehesten.com
Vinterkulden er kommet til Danmark. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Vi har her samlet nogle gode råd til hvordan du og din hest kommer godt igennem den kolde tid.

Pas på de knoldede folde
Nu da foldene er frosset til er de mange steder blevet knoldede. Knoldene øger risikoen for at hestene kommer til skade ude på folden. Både benene, når de træder forkert, og hovene er ekstra udsat i disse dage. Hvis det er muligt så luk hestene ud på en fold, der er så jævn som muligt. Del eventuelt kåde flokke op så en vild leg ikke risikerer at munde ud i boksro.

Sørg for at hesten drikker nok
Selvom det er kolde er det stadigvæk vigtigt at hesten får rigeligt at drikke. Tilbyd gerne din hest lunt drikkevand, det får den til at drikke mere og nedsætter risikoen for kolik og andre sygdomme forårsaget af væskemangel. Hold øje med hestens drikkevand, det kan lynhurtigt fryse til. Sørg også for at holde et ekstra øje på de automatiske vandingskopper - de kan også fryse til så hestene står uden vand. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hold øje med dækkenet
Går din hest med dækken? Så hold øje med om hesten er lun og varm. Knoldede folde betyder at hestene ofte bevæger sig mindre og derfor kan klippede og sarte heste have brug for et tykkere dækken for at holde sig varme.

Motion i kulde
Det kan være fristende at give hesten kuldefri. Dette kan dog resultere i at hesten får en masse energi, der skal fyres af på folden og, hvis den er alt for knoldet og ujævn, kan dette give skader. Hvis ikke du har mulighed for at ride din hest, så gå en god, lang tur. Udover at hesten får motion er det blot med til at gøre jeres bånd endnu stærkere. 

Tildel ekstra grovfoder
Heste spiser ekstra for at holde sig varme. Sørg derfor for at din hest får rigeligt med hø eller wrap. Overvej at give den lidt ekstra bare for at være på den sikre side.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen