Pas på ude i trafikken

23-11-2022 19:22

Charlotte Kusk Berwald

Vi er nu nået til en tid af året hvor det bliver hurtigt mørkt. Sørg derfor på at passe lidt ekstra på din selv når I rider ud i trafikken. Her fortæller Kristina om hvordan det nær var endt helt galt da en traktorfører undlod at vise hensyn

Copyright Ridehesten.com
Kristina og Musse. Foto: Privat/Louise Jæger
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi var på vej ud på en tur med to heste. Min erfarne hest og min venindes unghest. Det var kun anden gang den unge hest skulle ud i trafikken, fortæller Kristina Bjerregaard Korsgaard til Ridehesten. – Min hest er sådan en der er totalt bombesikker, så jeg er glad for at jeg huskede ridehjelmen og ikke blev fristet til at lade den ligge i stalden.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Traktor overså stoptegn
Rytterne kommer godt afsted og rider langs en mindre vej, med en høj hæk på den ene side. En traktor kommer kørende og Kristina hæver straks hånden for at gøre traktorføreren opmærksom på at han skal tage hensyn til de to ekvipager. – I stedet for at stoppe op, hilser han bare. Så han misforstod vores signal totalt og fortsætte bare i fuld fart. Da han er lige ved siden af os bliver det for meget for min hest, der går i panik og smider mig af. Hun træder mig blandt andet i maven og forstuvede mine ribben. Heldigvis tog mit tøj, ridestøvler og min hjelm størstedelen af slaget. Min hjelm flækkede midt over. Tænk, det kunne have været mit hoved, fortæller Kristina, der selv nu, snart halvandet år senere, godt kan mærke at ulykken stadigvæk sidder i hende. – Det er alle andre end ham i traktoren, der kommer løbende for at hjælpe os. Han står bare og siger at han selv har en ung datter, der også tit rider i trafikken. Jeg håber virkelig bare at han var chokeret, selvom man selvfølgelig tænker sit, fortæller Kristina. Der bliver straks ringet 112 og  efter en grundig undersøgelse på hospitalet konstateres det at der heldigvis hverken er indre blødninger eller andre livstruende skader.

Stadig mén efter ulykken
I flere uger efter ulykken er Kristina ikke i stand til at gå. Hun skal have hjælp til alt. Til sidst bliver savnet til hesten så voldsomt er hun får overtalt sin kæreste til at køre hende ud i stalden. – Jeg var nødt til at sikre mig at vi var okay. Jeg har stadigvæk ondt og skal døje med låsninger i kæben og andre smerter resten af livet. Så min bøn til alle er at I skal passe på og tage hensyn ude i trafikken. Når hårde trafikanter begår fejl, eller ikke passer nok på, kan det koste andre både liv og førlighed, slutter hun.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen