PB i Grand Prix og en andenplads

02-12-2023 13:06

Trine Askjær-Jørgensen

Ved Sweden International Horse Show har to danske dressurrytter her til middag redet Lövsta Top-10 Dressage. Debutanten ved stævnet, Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter, kilede sig med en personlig rekord i Grand Prix ind mellem to altid stærke tyskere

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Denne weekend finder det store stævne Sweden International Horse Show sted i Friends Arena i Stockholm. Verdens bedste i de fem discipliner springning, dressur, kørsel, tölt og military lægger vejen forbi det populære stævne, og heriblandt er syv danske ryttere i fire forskellige discipliner.

De to danske dressurryttere, Nanna Skodborg Merrald og Daniel Bachmann Andersen, deltager i den populære turnering Lövsta Top-10 Dressage, der tidligere hed Saab Top-10 og er skabt på initiativ af den svenske landsholdsrytter Patrik Kittel. Her inviteres ti af verdensranglistens bedste dressurryttere til at konkurrere mod hinanden i den imponerende arena. På startlisten er en række stærke ryttere fra både Sverige, Holland, Tyskland og Frankrig, heraf skal særligt fremhæves den regerende europæiske og olympiske mester Jessica von Bredow-Werndl samt Isabell Werth, der begge er svære at komme udenom.

I dag stod den på 5-stjernet Grand Prix, mens rytterne i morgen mødes i Grand Prix Kür. Den første rytter til at åbne ballet var Daniel Bachmann Andersen, der to gange tidligere har redet det populære stævne med henholdsvis Blue Hors Don Olymbrio og Zippo M.I. Det er imidlertid første gang, han har den 12-årige westfalerhingst Vayron e. Vitalis/ P.B. Gloster med, som han senest startede ved EM i Riesenbeck.

– Jeg er superglad for hans udvikling siden EM. Desværre sneg der sig en lidt dum fejl ind fra min side af i de to sidste etterchangementer. Ellers henter han flere og flere point i de øvelser, som tidligere har været sværere for ham, og hans overskud inde på banen er klart bedre, fortæller Daniel om dagens ridt, som de scorede 74,717% og en femteplads for.

– Vayron er rigtig glad for at være heroppe og stortrives, selvom det er første gang, han er med til så stort et indendørsstævne. Generelt elsker jeg at ride top-10, fordi det er et super velorganiseret stævne med super stemning, supplerer Daniel med.

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Vayron. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det er Nanna Skodborg Merralds første gang til Top 10-konkurrencen, og hun har ligeledes taget sin EM-partner, den 15-årige vallak Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack/ Wolkentanz II, med, som heller ikke har gået stævne, siden de to vandt EM-sølv i Riesenbeck.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ekvipagen lagde ud med store, flotte travtraversader og flot fri trav. Herefter gik Zepter desværre noget i stå ind i de første to piaffer. Selve piaffen og passagen fejlede dog absolut intet, så dommerne belønnede begge dele med godt over 8. Til gengæld trak det lidt ned i karakterne for overgangene, at Zepter gik lidt i stå. I galopprogrammet skal særligt piruetterne fremhæves, begge blev af dommerne belønnet med 8,6. Etterchangementerne lykkedes også superflot; de var store, gennemsprugne og fuldstændig fejlfri. I den sidste piaffe på midterlinjen lykkedes også rigtig godt, og forståeligt nok begyndte publikum at klappe Nanna og Zepter det sidste stykke. Det virkede dog til, at den store vallak trykkede sig lidt over det. Under alle omstændigheder blev det til en personlig rekord i Grand Prix med 80% ligeud.

Det var nok til en hamrende flot andenplads, hvormed Nanna slog Isabell Werth og fulgte lige efter Jessica von Bredow-Werndl, der med TSF Dalera BB e. Easy Game/ Handryk vandt med 82,087%.

– Det har været megafedt, og det er en fed hal at ride i. Zepter blev nok lidt overvældet, og jeg havde faktisk lidt svært ved helt at finde knapperne i piaffe-/passage-turen. Resten er jeg helt vildt godt tilfreds med, og jeg er vildt stolt af at lave en personlig rekord i Grand Prix i dag. Jeg håber på, at jeg lige kan finde lidt mere ind til ham i morgen, siger Nanna og fortsætter: – Stævnet er virkelig fedt. Det er virkelig velorganiseret, og der bliver gjort meget for rytterne og hestene, så det er virkelig dejligt. I morgen skal vi ride vores nye kür med 80'er musik, og det bliver megaspændende.

Klassens resultat.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Ved stævnet deltager også Andreas Schou med Lady Corlina og Billy Matador i 4-stjernet springning, Peter T. Flarup med Impressed i military samt Julie Christiansen med Kveikur frá Stangarlæk, Iben Katrine Andersen med Gideon fra Tømmerby Kær og Rasmus Møller Jensen med Röskur frá Skjød i World Cup Tölt.

Stævnets start- og resultatlister.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen