PL kür: Endnu en guldmedalje til Tobias!

30-08-2021 15:01

Trine Askjær-Jørgensen

Så blev det sidste dag til PL i Tokyo, og i dag stod den på kürfinalerne. Tobias Thorning Jørgensen red endnu en hamrende flot tur og vandt med stor sikkerhed endnu en individuel guldmedalje. Læs hvad guldvinderen selv, landstræneren og tidligere pararytter, Stinna Tange, siger om ridtene

Copyright Ridehesten.com
Tobias Thorning Jørgensen vinder endnu en guldmedalje i kürfinalen i dag. Foto: FEI/Liz Gregg
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det store danske medaljehåb, Tobias Thorning Jørgensen, som vandt guld individuelt i grad III i fredags, red på banen 12.21. Vi fra Ridehesten fulgte selvfølgelig spændte med og krydsede fingre for en perfekt tur med endnu en medalje til Danmark - og Tobias skuffede absolut ikke.

Stinna Tange, som selv er tidligere pararytter og har kommenteret under mesterskabet, var da også nærmest mundlam, mens Tobias red. Som hun selv sagde:

– Hvor er han bare dygtig. Jeg kan slet ikke sige noget lige nu. Det er så smukt, og jeg nyder det bare.

Hun fremhævede bl.a. den dejlige trav Tobias' hest, Jolene Hill e. Blue Hors Schufro Hit/Windsor, har. De præcise overgange, der passede perfekt til musikken, flowet og kombinationen af ro og kontrol samtidig med energi og power i programmet.

– Man kan ikke lade være med at blive rørt af det her. Det er virkelig dressur i verdensklasse. Det er fuldstændig fænomenalt. Den sad lige i skabet! Det er elitesport, samtidig med at det også er kunst det her. Det helt særlige samspil mellem Tobias og Jolene - det er dét, der gør det så godt, sluttede Stinna.

Copyright Ridehesten.com
Tobias og Jolene Hill. Foto: FEI/Liz Gregg

Med den flotte kür slog Tobias sin egen personlige rekord med næsten 2% og red til hele 84,367%, hvilket gjorde at han strøg direkte ind på førstepladsen med knap 8% ned til andenpladsen. MEN der var endnu ÉN rytter tilbage i klassen, nemlig Natasha Baker fra Storbritannien, som red sig til en sølvmedalje i fredags, så der var spænding til det sidste minut.

Det lykkedes dog ikke Natasha at vippe Tobias af pinden, og han vandt således endnu en individuel guldmedalje til PL med knap 7% ned til andenpladsen fra Storbritannien. En hamrende flot og virkelig sikker sejr, må man sige.

Ridehesten fangede Tobias Thorning Jørgensen på telefonen lige idet, han var på vej ned for at klæde om til præmieoverrækkelsen. Tobias fortalte om sit ridt i dag:

– Jeg havde en helt vildt god tur. Men jeg red også bare, alt hvad jeg kunne, fordi jeg havde det sådan, at nu ville jeg virkelig også bare vise, hvad jeg kan. Jeg red virkelig for hver eneste skridt derinde, fordi nu skulle den bare have hele armen for at få det maksimale ud af dét, og det lykkedes jo bare virkelig godt, som procenten også afspejlede.

Tobias fortalte, at efter præmieoverrækkelsen skal alle danskerne "hjem" at fejre det hele med champagne, fordi – Nu er vi jo alle færdige med at ride, så nu kan vi godt tillade os at slappe af og virkelig fejre det.

Landstræneren, Astrid Gemal, var også rigtig godt tilfreds, da vi fik fat på hende. Hun sagde: – Tobias er total suveræn i dag. Han sætter en stor, fed streg under det med en kür, der er en personlig rekord med hele 2% mere end i fredags. Han satser stort i küren og har held med det, så det er jo bare helt vildt godt.

Se resultatet for grad II her.

De tre andre danskere gav den også gas i dag

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tidligere i dag var de tre andre danske ryttere også i aktion i kürfinalerne. Susanne Jensby Sunesen og Leeds e. Leandro/Fanal Prydsholm var første danske ekvipage til start i Tokyo i dag, og de åbnede endda ballet kl. 09.00, hvor kürfinalerne begyndte. Susanne og Leeds red sig til 71,375%, hvilket resulterer i en 7. plads i den individuelle kürfinale for grad IV.

Hvis jeg kender hende ret, så er hun nok ikke helt tilfreds, mente Stinna Tange, som selv er tidligere pararytter og har kommenteret her under PL. Stinna minder dog også lige om, at det er altså rigtig svært at skulle ind at ride to dage i streg og fremhæver, at der var virkelig mange gode ting i Susannes program: Dejlig afslappet skridt. Versade indenfor hovslaget og traversader i galop, som begge er høj sværhedsgrad. Virkelig flotte overgange, anspring til galop og meget mere.

Se resultatet for grad IV her. 

11.41 var det Caroline Cecilie Nielsen og Davidoff 188’s tur. Kommentator, Stinna Tange, fremhævede den fine middeltrav og super flotte overgange, Caroline fik lavet, som hun da også valgte at gentage i endnu en slangegang, hvor det igen lykkes rigtig godt med trav-skridt overgangene.

Stinna nævner: – Den bliver lidt lang for hende et par gange. Det synes jeg ellers ikke, den plejer at blive. Men hun udfører øvelserne meget, meget fint, og det er jo virkelig noget af dét, Caroline er super god til.

Super super fin tur, Caroline, afsluttede Stinna kommenteringen af ridtet med.

Den flotte tur resulter i 71,847%, hvilket lander dem en individuel 7. plads i küren for grad III.

Landstræner, Astrid Gemal fortæller: – Caroline Cecilie og Susanne ender som 7’ere på begge deres heste, som jo er helt grønne og nye og ikke har prøvet den slags før, så det var altså super flot, og det har været virkelig god træning og givet masser af erfaring at have dem med herude.

Sidste dansker på banen var Katrine Kristensen og Welldone Dallas e. Weltmeyer/Lauries Crusador xx, som red 12.55 dansk tid.

Super flot. Hun gjorde i hvert fald alt, hvad hun kunne. Hvor er hun sej, mand! kommenterede Stinna Tange.

Copyright Ridehesten.com
Katrine Kristensen og Welldone Dallas. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Katrine havde en super flot tur og red til 73,387%, som de to kommentatorer dog ikke synes var helt nok, særligt ift. den kunstneriske karakter, som godt kunne have været højere. Klassen er netop slut og Katrine endte på en flot 5. plads.

Katrine ender som 5’er i dag og havde en rigtig god tur i küren med masser af overskud og red rigtig fint rundt i dag, fortæller Astrid Gemal.

Se resultatet for grad II her.

– Vi havde jo både nogle debutantryttere og -heste med her ud, så vi var i første omgang bare helt vildt glade og stolte over at have alle fire ryttere kvalificeret til kür. At det så er gået så godt, er jo bare helt vildt fedt. Vi har ikke noget at klage over. Det har været en rigtig god sidste dag her i dag, slutter landstræneren, Astrid Gemal, og fortæller at ved 22-tiden japansk tid begynder præmieoverrækkelserne. Danskerne går altså en sen men rigtig god og festlig aften/nat i møde.

Copyright Ridehesten.com
Tobias og Jolene Hill på Blue Hors. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen

Læs også

Medaljefejringer efter to flotte mesterskaber

14-09-2021 09:22, af Christine Krogh Frausing

Paralympiske lege i Tokyo og Europamesterskaberne i Hagen i dressur. Det regner med medaljer over de danske ryttere, og det fejrer de naturligvis. Blue Hors har holdt en reception for Nanna Skodborg Merrald og Tobias Thorning Jørgensen, imens Cathrine Dufour i går inviterede til morgenmad

De danske PL heste på vej hjem

02-09-2021 11:21, af Christine Krogh Frausing

De danske PL heste er på vej hjem, og inden længe følger rytterne efter. Få her en opsummering af PL i Tokyo

Susanne gav den hele armen men engelsk dommer var ikke enig

29-08-2021 13:52, af Christine Krogh Frausing

Susanne har netop redet hendes tur i holdkonkurrencen ved PL i Tokyo. De fleste dommere var enige i at hun skulle have mere end 72%, men den engelske dommer dømte til under 70%

Darc De Lux er ankommet i OL-karantæne (video)

18-07-2021 07:23, af Annika Knudsen Lorentsen

Andreas Schous OL-hest, Darc De Lux, er i går ankommet i karantæne i Aachen, hvor han skal være frem til afgangen mod Tokyo den 24. juli. Andreas' hestepasser Hanna Carlsson er med for at passe på Darc, først under karantænen, og dernæst i Tokyo, og hun fortæller, at de er velankommet i Aachen

Eric Lamaze trækker sig fra mulig OL-deltagelse

18-05-2021 06:25, af Annika Knudsen Lorentsen

Den canadiske toprytter, og tidligere OL-guldvinder, var en af fem atleter, der er blevet sat på den canadiske kortliste for ridebanespringning frem mod OL i Tokyo, men nu har han valgt at trække sig fra opløbet, hvor Canada skal vælge én rytter, som de vil sende afsted

Træningssamling paradressur

13-03-2015 12:51, af Nina Marie Villadsen

I weekenden er der træningssamling for paradressur-landsholdet på Vilhelmsborg

Masser af individuelle NM-medaljer til Danmark

02-07-2017 08:53, af Thomas Bach Jensen

Lørdag tog rytterne hul på de individuelle medaljedyster NM i dressur, springning of paradressur i Hammarö i Sverige, og de danske ryttere sikrede sig fem guldmedaljer, seks sølvmedaljer og fire bronzemedaljer

Stævnerne i Spanien er nu aflyst

13-03-2020 19:43, af Camilla Tiefensee Schrøder

En stor flok danske springryttere er til start ved Mediterranean Equestrian Tour i Spanien, hvor flere har sprunget sig til placeringer til og med i dag, men alle stævnerne i landet er nu aflyst fra i morgen pga. coronavirus

Dansk verdenselite som testryttere

01-10-2019 21:01, af Thomas Bach Jensen

Når Dansk Varmblod i marts 2020 afholder Unghestechampionat i forbindelse med Hingstekåringen i Herning, så er der to helt nye testryttere på verden. Det er de to internationale profiler fra Danmark, landsholdrytter i dressur Daniel Bachmann Andersen og landsholdrytter i springning Andreas Schou

Teamet bag pararytterne fortsætter til 2024

08-01-2021 21:29, af Kristine Ulsø Olsen

De danske landsholdsryttere kan se frem til at fortsætte udviklingen under Astrid Gemal og Anette Bruun de kommende fire år frem mod de Paralympiske Lege i Paris

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Trine Askjær-Jørgensen

Trine Askjær-Jørgensen
20 24 29 28
taj@ridehesten.com

Skriv til os

Mest læste

Landmand søger... skikkelig skovturshest

18-10-2021 12:14, af Thomas Bach Jensen

Allan Jensen fra tv-serien "Landmand søger kærlighed", der netop er aktuel på TV2 i denne tid, har også søgt efter en god og rolig skovturshest, og nu har han fundet kærligheden på Vilhelmsborg

Charlotte Dujardin har solgt Gio

25-10-2021 22:33, af Kristine Ulsø Olsen

Charlotte Dujardin har netop offentliggjort at hun har solgt den lille imponerende vallak Gio, som i hun år både har vundet individuelt OL og EM-bronze på. Gio med kaldenavnet Pumpkin, forbliver i England hvor han fremover skal rides af stortalentet Annabella Pidgley

Nanna Merrald er ny rytter på Blue Hors Don Olymbrio

26-10-2021 09:28, af Annika Knudsen Lorentsen

Deltagerlisterne for CDI3* på Blue Hors afslører, at Nanna Skodborg Merrald har overtaget tøjlerne på avlshingsten Blue Hors Don Olymbrio, som senest blev startet tilbage i januar 2020 af Agnete Kirk Thinggaard

Cathrine og Cassidy tilbage som vindere i Herning (video)

22-10-2021 21:52, af Annika Knudsen Lorentsen

De dygtige dressurheste dansede her til aften i Jyske Bank Boxen ved World Cup Herning, hvor de blev flot fremvist af deres ryttere. Sejren blev dansk, da Cathrine Dufour leverede en fremragende præstation, som blev belønnet med mere end 77 procent – en præstation som Cathrine også selv var særdeles glad for og hun udtrykte stor taknemmelighed overfor sin mangeårige partner Atterupgaards Cassidy

17-årig tysker fløj over 2 meter (video)

23-10-2021 16:33, af Annika Knudsen Lorentsen

Ved World Cup Herning 2021 er der netop afviklet Six Bar-springning og her blev det tyske Johanna Beckmann, der tog sejren, som den eneste fejlfrie over hele 2 meter

Fra chancehest til international sejr i Boxen (video)

23-10-2021 12:27, af Kristine Ulsø Olsen

Det var en kæmpe oplevelse for Benedikte Brebøl Windfeld, da hun i går vandt sin første internationale start ved Almased Dressage Amateurs i Herning. Det har dog ikke altid stået skrevet i kortene at hun og Lorenzo skulle nå hertil, da hendes forældre for ni år siden købte den store vallak som chancehest for 30.000

DV-hoppen Fiontini er solgt igen – denne gang til USA

21-10-2021 09:33, af Thomas Bach Jensen

Ved et besøg hos Patrik har den internationalt succesfulde Grand Prix-rytter Anna Buffini forelsket sig i den yderst talentfulde hoppe, og Fiontini – der var ejet i fællesskab af Stutteri EVO og Helgstrand Dressage – kan nu se en fremtid i møde i USA

Søren stiler efter VM med Todt Un Prince Ask (video)

21-10-2021 14:23, af Annika Knudsen Lorentsen

Todt Un Prince Ask er tilbage på startlisten efter en skadesperiode, hvor han i denne uge går nogle mindre klasser ved World Cup Herning. Hingstens faste rytter Søren Møller Rohde, chefberider på Stutteri Ask, håber på, at de bliver klar til VM her i Herning næste sommer

World Cup-følauktionen: En bragende succes!

23-10-2021 18:42, af Thomas Bach Jensen
Avl|

DWB World Cup Foal Auction blev i aften et brag af en succes med rekord på salgsprocent, toppris og gennemsnitspris. Dyreste føl fik hammerslag på 49.000 euro

Dufour og Krüth i tæt løb om sejren

23-10-2021 22:11, af Thomas Bach Jensen

Det var en forrygende og festlig aften i Boxen i Herning, hvor World Cup-turneringens vestlige liga blev åbnet med massiv dansk succes. Cathrine Dufour red 18-årige Atterupgaards Cassidy til sejr under bragende bifald