PL-ryttere i front

18-06-2016 07:53

Det er ikke uventet deltagerne ved det kommende PL i Rio, som har lagt sig i spidsen for DM-konkurrencerne i paradressur på Broholm

Copyright Ridehesten.com
Line Kongensgaard og Laponio har lagt sig i front i DM-klassen grad IV.

Der er forhåbninger om danske medaljer ved PL i Rio til september, og derfor rides der på et meget højt niveau ved Dm i paradressur på Broholm. Det er ikke uventet landsholdsrytterne, som har lagt sig i front efter første afdeling af mesterskabet, som afgøres i eftermiddag.

I mesterskabet konkurrer Grad IA og Grad IB mod hinanden, og det blev til favoritføring til Stinna Tange Kaastrup (Odense) på Horsebo Smarties (Grad IB) med et program til 74,195 %, mens Line Munk Madsen (Grad IA) på Alpe D’Huez ligger nr. 2 med 68,913 %. Nogen vil måske huske Horsebo Smarties da han gik Grand Prix med prinsesse Nathalie, men nu har han og Stinna fundet ind i et godt partnerskab. 

Fem ekvipager er til start i Grad II-rytternes mesterskab, og det blev som ventet PL-aktuelle Caroline Cecilie Nielsen (København) på Leon, der med et program til 71,714 % bragte sig i spidsen for mesterskabet. Den foreløbige 2. plads indtages af Anni Meijer på Countrymill Clarc med 70,381 %, mens Katrine Kristensen på Welldone Dallas er nr. 3 med 68,714 %.

I Grad III var hele to PL-atleter blandt de ni startende, og det blev da også dem, der satte sig på de to første placeringer. 1. pladsen gik til den dobbelte EM-sølvvinder (2015) Susanne Jensby Sunesen (Thisted) på Thys Que Faire med 73,415 %, mens dobbelt PL-bronze-vinder Annika Lykke Dalskov Risum (Otterup) på Aros Af Fenris ligger nr. 2 med 72,317 %. Susanne blev også nr. 3. i klassen – denne gang på Leeds, med et resultat på 67,886 %. Susanne må dig kun starte en hest i lørdagens kürfinale, og derfor indtages den foreløbige 3. plads i mesterskabskampen af Tobias Thorning Jørgensen på Bruunholm Caribian med klassens fjerde bedste resultat på 65,650 %.

9 ekvipager var til start i 1. afd. af grad IV-rytternes mesterskab, og som i det andre mesterskaber var det også en Pl-aktuel atlet, der kunne trække i førertrøjen. Line Kongensgaard og Laponio leverede et flot program til 72,619 %, hvilket ingen af konkurrenterne kunne hamle op med. Henrik Sibbesen, der har været væk fra DM et par år, var tilbage – denne gang på Hotmani. Ekvipagen leverede et flot program til 70,516 %, og dermed var 2. pladsen sikret. 3. pladsen gik til Ann Svelmøe Hansen på Tornhøjs Nobel med et resultat på 66,905 %.

Lørdag skal rytterne ride kür, og mesterskaberne afgøres ved sammenlægning af fredagens og lørdagens resultater.

Se resultater og startlister her.

Kilde: DRF

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen