Pony og children DM: Mange fejlfrit videre til finalerne

21-08-2021 19:21

Annika Knudsen Lorentsen

Agria DRF Mesterskaberne for pony- og childrenryttere er i gang og det er blandt andet her, at topsportens kommende talenter formes. Sportsrideklubben, som er værter for mesterskabsstævnet, har i en årrække sørget for de optimale rammer omkring mesterskabsstævnet, og i morgen dystes der endnu engang om medaljer i Bernstorffsparken

Copyright Ridehesten.com
Banen i Bernstorffsparken. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fra torsdag-søndag denne uge er Sportsrideklubben værter for et kombineret distrikts- og landsstævne, hvor der blandt andet afholdes Agria DRF Mesterskaber for både pony og children. I dag er der blevet redet indledende runder i alle mesterskaber, så både childrenrytterne og rytterne i de tre ponykategorier har i dag været i aktion. 

Mange fejlfrie blandt childrenrytterne
Den første mesterskabsklasse i dag var for childrenryttere, og her var der 15 ekvipager til start. Det lykkedes for 8 ekvipager at ride fejlfrit, og dermed har det alle det bedst mulige udgangspunkt inden finalen i morgen.

Vinderen af dagens klasse blev Alberte Filuca Brünning Conradsen med Medina e. Bonaparte Z/Isotoop (opdr. Lene Sternkopf), som i dag red i tiden 63,8 sekunder. 

Andenpladsen blev Isabell Victoria Frost Jensen med Guidam de Haan e. Quidam de Revel, mens tredjepladsen blev Laura Thomey med Citrick e. Hattrick/Cornetto (opdr. Louise Trolle). 

Copyright Ridehesten.com
Knirke Emilie Lebeck med Golden Star. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Knirke Emilie Lebeck vandt for kategori 3
I kategori 3-ponyernes første afdeling af årets Agria DRF Mesterskab var der 14 ekvipager til start, og de fire af dem red fejlfrit, og har dermed nul fejl med videre til morgendagens finale. 

Sejren i dagens klasse gik til Knirke Emilie Lebeck med Golden Star, og dermed får hun lov at ride på banen som den sidste ekvipage i den første af finalerunderne i morgen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Andenpladsen blev Malou Therese Mulbjerg Larsen med Fairfield Jacksie, mens Emilia Rebecca Rohde med Tovdal's Anais Anais. Foruden top-3, så kommer Conrad Bonde Nissen også til finalen med nul fejl. 

Copyright Ridehesten.com
Jessica Holm Svensson og Sabrina Fair. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Seks nulrunder hos kategori 2-ponyerne
I kategori 2-ponyernes indledende DM-klasse, som blev afviklet på en 110 cm høj bane, var der 14 ekvipager til start, og bedst af dem blev Jessica Holm Svensson med Sabrina Fair, og dermed blev hun en ud af seks ekvipager, der kommer fejlfrit til finalen i morgen. 

Andenpladsen i dagens klasse blev Selma Hundborg Dresler med Burnbrae Jack, mens det blev Malou Kastberg og Rossenhof's Déja Vu, der tog sig af tredjepladsen. 

Noora von Bülow suveræn hos kategori 1-ponyerne
Sværhedsgraden i mesterskabet hos kategori 1-ponyerne er rigtig høj, og i dag mødte rytterne en 125 cm høj bane, som også viste sig at indkassere en del fejl. Der var i alt 17 ekvipager til start, og det lykkedes kun for tre at gennemføre uden fejl. Dermed var der altså en væsentligt færre procentdel der lykkedes at ride fejlfrit i denne mesterskabsklasse end hos de andre kategorier.

To af de fejlfrie runder stod Noora von Bülow for, med henholdsvis Delflip og Elando van de Roshoeve, og hun tog ligeledes både sejren og andenpladsen i dagens klasse. Karoline Sloth Kjær med Rødtjørns Aragon red ligeledes fejlfrit i dag, og dermed endte hun som nr. 3. 

Fjerdepladsen havde i dag 4. fejl, som hun tager med sig til finalen. Her var det Olivia Høyer Pedersen med Silver Scott, som altså kommer til finalen med det tredjebedste resultat, da Noora skal vælge hvilken af ponyerne hun vil ride i morgendagens finale. 

Se alle start- og resultatlister fra stævnet HER.

I morgen er Ridehestens fotograf til stede ved mesterskabsstævnet og billederne vil kunne ses på ridehesten.com i starten af den kommende uge.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen