Prinsesse Hayas mand fundet skyldig

08-03-2020 07:09

Tidligere FEI-formand prinsesse Haya flygtede fra sin mand Sheikh Mohammed, der netop fundet skyldig i blandt andet kidnapning.

Copyright Ridehesten.com
Prinsesse Haya
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den tidligere FEI-formand og olympiske rytter Prinsesse Haya flygtede fra Dubai med sine børn, fordi hun frygtede for sit liv. Nu er hendes mand Sheikh Mohammed Bin Rashid Al-Maktoum fundet skyldig i kidnapning, tortur og forsøg på at tvinge og skræmme sin eks-kone Prinsesse Haya Bint Al-Hussain tilbage til Dubai.

Den særdeles højprofilerede sag begyndte for otte måneder siden, og nu har retten offentliggjort en såkalddt Fact Finding-dom til fordel for prinsesse Haya. Dette var primært en høring om forældremyndighed over parrets to børn Jalila og Zayed.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Sheikh Mohammed Bin Rashid Al-Maktoum har forsøgt at holde sagen ude af offentlighedens interesse, mens hans appel blev afvist med den begrundelse, at sagen er i almen interesse.

Prinsesse Haya er en af Sheik Mohammed bin Rashid al-Maktoums i alt seks hustruer. Hun er prinsesse af Jordan og søster til Jordans nuværende kong Abdullah II. Hun sad som præsident for FEI fra 2006 til 2014, og hun har ligeledes repræsenterer Jordan ved flere internationale springstævner, blandt andet under OL i 2000. Hun var også den første kvinde til at tage medaljer i Pan-Arab Equestrian Games.

/tidningridsport.se

Læs også

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen