Quinn overbeviste også Cathrine

11-03-2023 12:41

Trine Askjær-Jørgensen

Cathtrine Laudrup-Dufour testede her til formiddag de første ti heste i Blue Hors Unghestechampionat i dressur, og som sædvanligt stemte testrytterens vurdering ikke 100% overens med dommernes, så der blev rykket lidt rundt, selvom Quinn G. holdt sin plads

Nyheden fortsætter efter annoncen

Kl. 8.15 startede dagen i Jyske Bank Boxen ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning. Programmet for lørdagen er godt fyldt ud med masser af god ridning for de dressurinteresserede. Udover unghesteklassen er der også 3-stjernet Grand Prix Special og 5-stjernet Grand Prix kür.

Først stod den på Blue Hors Unghestechampionat i dressur, hvor de mange tilskuere temmelig sikkert havde glædet sig til at se VM-holdguldvinder Cathrine Laudrup-Dufour teste halvdelen af de bedste heste her på testrytterdag 1.

– Jeg har glædet mig virkelig meget til at komme og se og prøve de her skønne, unge heste. Jeg har med vilje ikke fulgte for meget med, fordi jeg gerne vil have lov til at komme med en rimelig ren tavle og bare mærke dem fra sadlen af, indledte Cathrine og kom derefter lidt ind på, hvad hendes opgave som testrytter går ud på: – Carina (Cassøe Krüth) sagde det så godt til clinicen den anden dag; at nogle heste giver et virkelig flot billede, men føles måske ikke så fantastiske fra sadlen af, og omvendt kan nogle føles fantastisk, men ikke se ud af så meget. Det er min fornemste opgave i dag at fortælle jer, hvordan jeg oplever hestene.

Det hænder som regel også, at når vi kommer til testrytterdelen af championatet, så kan der blive rykket noget rundt på placeringsrækken, fordi testrytteren oplever noget andet, end dommerne ser – og det gjorde der også i dag.

Cathrine forklarede tydeligt, hvad hendes fokus ville lægge på: – Det vigtigste for mig i dag er, at hestene får en god oplevelse, fordi en dag håber vi jo, at vi skal se nogle af dem gå de høje klasser her i Boxen. Jeg forsøger selvfølgelig at vurdere hver hest objektivt, men jeg vurderer jo også ud fra, hvad jeg kan lide, og efter, hvilke heste der i min verden kan komme til at gå Grand Prix.

Uddannelse, gangarter og kvalitet i top
Den hest, som hun gav allerhøjest karakterer og dermed anså som en virkelig ridelig hest med en lys fremtid foran sig, blev den bedst placerede fra i torsdags, Quinn G. e.  Quaterhit/ Fassbinder (opdr. Helene Geervliet). Cathrine var enig med dommerne, der havde givet hoppen 2x 10 for ridelighed og kapacitet, for hun gav præcist det samme med begrundelsen:

– Hun stiller sig i en meget naturlig ramme og siger ”Kom bare med”. Hun er rigtig fin lige på tøjlen og giver mig både noget svævningsmoment i traven, men træder også aktivt til bagtil. Hun er utrolig dejlig at sidde på, og så er hun vildt opmærksom på sin rytter – hun ved godt, at vi er på arbejde nu, og at hun skal lytte til mig. Det er godt nok en fed hest det her. Den kunne jeg godt have redet lidt længere på, sagde hun, mens hun lavede sjov med, at Quinn også har den helt rigtig farve i forhold til, hvad hun plejer at falde for.

Det blev til 10 for ridelighed og 10 for kapacitet, efter hvad Cathrine sagde slet ikke var en svær ridetur og hest at bedømme.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Et nuttet udtryk og en rigtig "showdreng"
Tredjepladsen fra i torsdags imponerede også og fik flotte karakterer af Cathrine. Den røde hingst Alkaline e. Secret/ Zalmiak Firfod (opdr. Anette Blangsted) har gjort det rigtig godt til fremvisning med sin egen rytter, Merita Hagren, onsdag og torsdag.

– Han har virkelig et cute udtryk ham her. Ørerne er bare fremme, og han er klar til at ride derudad. Han ligger fint i hånden, og jeg har intet arbejde med at få ham rettet lige, han er der fuldstændig. Han har en fin og meget bouncy trav. Galoppen føles nemmere for ham en traven, her har han en super opadbakketendens. Han kommer virkelig op foran mig og løfter sig selv. Det er sgu noget af en fri galop. Det kan godt være, han ikke er sort, men Glamourdale kan godt passe på. Fed fornemmelse i skridten også; han tager mig virkelig med og skridter hen over ryggen, lød det fra Cathrine, der synes, det var dejligt med en hest, som lod til virkelig at nyde at vise sig frem for publikummet i Boxen.

Med begrundelsen om, at det eneste andet, hun kunne ønske, var, at han var lidt mere kvik bagtil, gav hun 9,5 for ridelighed og 9,5 for kapacitet. Dermed ligger Alkaline nu som nr. 2 i det samlede resultat.

Copyright Ridehesten.com
Alkaline med Cathrine. Foto: Ridehesten.com/Maria L. Mortensen

Prikket hest med super balance og store gangarter
Tredje bedst i det samlede resultat er nu den prikkede vallak Bee-Revolutionary e. Revolution/  L'espoir (opdr. Priess Horses A/S), der i Cathrines verden var ligeså god som Alkaline. Hun gav nemlig også ham 9,5 for ridelighed og 9,5 for kapacitet og sagde følgende om ham: 

– Den her hest har jeg lagt mærke til før pga. farven. Det er virkelig fedt med en hest, der ser lidt anderledes ud. Han er en meget behagelig model at sidde på; ikke for bred og ikke for smal eller lang eller kort. Der er virkelig en dejlig hals på den her hest. Han er en lille smule mere opmærksom og lidt friskere for benet, men det kan jeg jo godt lide. Han er meget regulerbar og utrolig fin i hånden; jeg laver slet ikke noget, jeg sidder der faktisk bare med hænderne. Kæmpe galopspring, der er i den her. Måske lidt svært at samle ret meget, men virkelig en fed galop og fed balance på den her hest. Det var en meget ukompliceret ridetur.

Bee-Revolutionary, som i torsdags lå på en delt ottendeplads, rykkede således et godt stykke op i feltet. Det skal blive spændende at se, hvad Cathrine synes om de resterende 14 heste i morgen, hvor unghestechampionatet også afgøres.

Klassens resultat.

Det foreløbige, samlede resultat.

Copyright Ridehesten.com
Bee-Revolutionary under Cathrine. Foto: Ridehesten.com/Maria L. Mortensen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen