Rapgruppe bøjer sig for hestepiger

14-05-2015 12:35

Den danske raptrio Suspekt har været under kraftig anklage efter et pladecover satte gang i beskyldninger om indirekte accept af hestemishandling

Copyright Ridehesten.com
Screenshot: Facebook/Ekstra Bladet

Det kan godt være, at hesteverdenen og musikkens verden primært mødes i fred og fordragelighed, når musikere laver musik til hesteshows og kür. Men musikkens verden skal ikke forvente at ”slippe under radaren”, når det kommer til hård behandling af heste. Det skriver ekstrabladet.dk bl.a. i en nyhed om, hvordan et pladecover har resulteret i en hård kritik fra en stor gruppe vrede hestepiger.

Pladecoveret viser en halvnøgen kvinde i sadlen på en hest. Kvinden står op i stigbøjlerne og har et kraftigt træk i tøjlerne, der resulterer i tydeligt tilbagetrukne mundvige på hesten, som heller ikke ser helt tilfreds ud.

Billedet har provokeret mange af de hestepiger, der ellers er fans af Suspekt, og de har flittigt kommenteret billedet på Facebook.

Da Ekstra Bladet forgæves forsøgt at få en kommentar fra rapgruppen Suspekt og deres pladeselskab, skete der det, at gruppen slettede billedet af Facebook og derefter uploadede et nyt billede med teksten:

'Vi i suspekt går ikke ind for dyremishandling og har derfor valgt at censurerer vores cover til søndagsbarn, da der åbenbart har været tale om en form for påtvunget tortur i denne sammenhængen. Produktionstiden for erstatning af grafisk materiale på platformen internettet ikke så hurtig som man skulle tro, men her er et cover hvor alt er dejlig sort. Det man kan hygge sig med indtil det nye kommer op, hvis man ikke kan holde det andet ud.'

Kilde: Ekstrabladet.dk

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen