Rekordhøjt antal starter i Harridslev

15-06-2020 12:27

Annika Knudsen Lorentsen

I weekenden var Harridslev Rideklub blandt de klubber der åbnede stævnesæsonen ovenpå corona-nedlukningen, og det var en stor succes for klubben, som havde gjort meget ud af at leve op til de forsamlingskrav der gælder, og det resulterede i, at de fik rekordmange tilmeldinger 

Copyright Ridehesten.com
Præmieoverrækkelse fra fredagens LA2* for hest. Fra venstre: Vinder Johanne Øksenholt Gisselbæk og Erdento, nr. 2 Louise Vejling Madsen og Diacandi og nr. 3 Mette Aakjær Mousten og Amapasso. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var et stort puslespil der skulle løses, da Harridslev Rideklub i weekenden inviterede til springstævne for både pony og hest. Klubben havde nemlig et rekordstort antal startende, og samtidig skulle pladsen deles op i felter, således, at restriktionerne i forhold til corona kunne overholdes. 

– Det var et stort arbejde, og vi har løbet rigtig stærkt siden rideforbundet gav grønt lys for, at man igen kunne afholde stævner, fortæller formand for klubben, Julie Busk

Opgaven blev løst på bedste vis med ensrettede gangstier og zoneinddelinger, hvor man måtte opholde sig maksimalt 50 personer af gangen, alt efter hvilken zone det var. Klubben havde udarbejdet et oversigtskort ud fra et luftfoto, som gjorde at deltagerne let kunne danne sig et overblik over hvordan de skulle bevæge sig rundt på pladsen. Se oversigtskortet nederst i nyheden.

Positiv og god stemning
– Vi har mødt en stor opbakning fra deltagerne, og alle var bare så glade for endelig at komme afsted igen. Vi har fået stor ros for vores afvikling, hvor vi også har gjort ekstra meget ud af at ordne banerne, fortæller Julie og fortsætter:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi havde fået mulighed for at låne en ekstra traktor og en stor vandvogn, så vi havde alle redskaberne til at ordne alle vores baner grundigt. Vi har tidligere fået kritik for vores baner, men denne gang var alle tilfredse og vi fik topkarakter fra TD'eren i forhold til vores baneforhold. Det er virkelig dejligt, at vores hårde arbejde betalte sig og gjorde, at vi fik rekordmange starter, som også er gået glade herfra.

Næsten 550 starter blev i weekenden kørt igennem i springklasser fra LC til MB for både pony og hest, klubbens tidligere rekord var 450 starter på en weekend. 

Tilfredse ryttere
Camilla Schierff var blandt det ryttere der i weekenden var til start hos Harridslev Rideklub, og hun havde en rigtig god oplevelse.

– Det var jo først om fremmest dejligt endeligt at komme til stævne igen, og Harridslev Rideklub havde fulgt alle retningslinjer så fint, fortæller Camilla og fortsætter:

– Flere dage inden stævnet havde de lagt et oversigtskort op på Equipe, hvor man kunne se hvordan man skulle færdes i de forskellige zoner. På pldsen var der stier markeret med hvilken retning man måtte gå i og vi havde mulighed for at varme op på tre forskellige baner, så der var god plads. Et rigtig fint stævne hvor der var tænkt over hvilke tiltag der skulle til for, at man kunne afvikle stævnet. Det vil jeg gerne sige tak til arrangørerne for.

Copyright Ridehesten.com
Oversigtskort over opdeling af stævnepladsen.
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen