Rekordmange ponyer til DM i military

03-07-2018 15:01

Camilla Tiefensee Schrøder

Når DRF-mesterskaberne i military for ponyer afvikles denne weekend hos Søborggaard Rideklub, bliver det med rekordmange deltagere i kat. I

Copyright Ridehesten.com
Sidste års guldvinder i kat. II, Annika Andersen, deltager i år i DM for kat. I med sin nye pony Carlo Damgård. Foto: Ridehesten.com/Camilla T. Schrøder
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk military er inde i en rivende udvikling, hvilket tydeligt kan ses, når man kigger på startlisten til dette års Agria DRF-mesterskaber for ponyer, der afvikles hos Søborggaard Rideklub d. 6.-7. juli. Ikke mindre end 16 kat. I ponyer er meldt til start i mesterskabet for de store ponyer, og ud fra startlisten bliver der kamp om medaljerne. I mesterskabsklasserne for de mindre ponyer er der tre ponyer til start i kat. II-mesterskabet, mens der er to ponyer til start i kat. III-mesterskabet. Det skriver Dansk Ride Forbund.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Spændende talentpulje
Holdkaptajn for pony- junior- og ungryttere Sally Schlichting mindes ikke, at der før har været 16 startere til et DRF-mesterskab for ponyer.
– Som holdkaptajn er jeg naturligvis stolt og glad, siger hun til Dansk Ride Forbund og fortsætter:
– Det er mange års arbejde, der nu giver bonus, og der er ingen tvivl om, at det især er Subaru Cuppen, der er med til at trække ryttere til sporten. Flere ryttere har to ponyer med i klassen, hvilket har stor betydning, når vi tænker på dansk deltagelse ved NM og EM. En del af rytterne er 16 år, og dermed på vej til juniorklasserne. De udgør en meget spændene talentpulje, som vi skal arbejde videre med i forhold til OL 2024, siger Sally Schlichting. 

Højere niveau for små ponyer
Selvom feltet for kat. I-ponyer er rekordstort, er der som nævnt ikke så mange til start i klasserne for børn under 14 år (kat. II og III). En af grundene til det er, at niveauet er sat en tand op. Børnene skal springe 80-90 cm – mod 70-80 cm tidligere, og så skal de være kvalificeret til at ride mesterskabet, hvilket de ikke skulle før.

Mesterskab over to dage
Agria DRF-mesterskabet rides over to dage hos Søborggård Rideklub i Gilleleje. Fredag rides der dressur, mens både ridebanespringning samt terrænspringning afvikles lørdag. Resultatet af alle tre discipliner lægges sammen, og den rytter med færrest strafpoint vinder mesterskabet. 
Formand i Dansk Ride Forbund, Ulf Helgstrand, vil overrække medaljer i klassen for kat. I -ponyer.

Startlisterne ligger klar på equipe.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen