Rekordstort felt ved Copenhagen Eventing

18-09-2020 11:45

Marie Helene Rigård Rohleder

Sportsrideklubbens formand Jakob Leth glæder sig over, at mere end 100 danske og internationale ryttere af bedste kaliber har meldt deres ankomst til Copenhagen Eventing den 25-27 september i Bernstorffsparken

 

Copyright Ridehesten.com
Jakob Binder-Struck og Campesina ved DM 2018 på Lundegårdens terrænbane i Høsterkøb. Foto: Ridehesten.com/ Camilla Tiefensee Schrøder
Nyheden fortsætter efter annoncen

Syv nationer og et væld af internationale topryttere
Ved siden af Dannebrog vajer flag fra England, Finland, Østrig, Norge, Sverige og Tyskland fra flagstængerne i Bernstorffsparken og på Lykke & Niels Martinsens fantastiske ejendom Lundegården, hvor den afsluttende og afgørende terrænspringning afvikles søndag den 27. september.

Tyske Peter Thomsen, der hvert år siden 2011 trofast har været på startlisten i København, har igen i år meldt sin ankomst med flere af sine egne og sine elevers heste. Peter har igennem en længere årrække været at finde på det dominerende tyske landshold og høstet flere medaljer ved OL, VM og EM. Han overtager fra årsskiftet landstrænerfunktionen for sine landsholdskolleger i Tyskland efter Hans Meltzer. Datteren Kaya er også meldt til start i København.

Copyright Ridehesten.com
Peter Thomsen, Tyskland. Flere gange guldvinder ved EM, VM og OL og en trofast gæst ved Copenhagen Eventing. Foto: Ridehesten.com/ Kee Nørgaard Frandsen

Peter Thomsens lidt yngre landsholdkollega Dirk Schrade, der bl.a. har været med på guldholdene ved OL 2012, EM 2013 og 2015 samt VM i 2014, kommer for første gang til start i København. Dirk driver sin forretning fra Radesförder Hof i Nordtyskland, hvor han indgår i et professionelt og alsidigt træningsfællesskab med den internationale springrytter Christoph Hess og dressurtrænerne Johanna von Fircks og belgiske Jan Lens. Her inspirerer og motiverer man gensidigt hinanden på tværs af de tre olympiske discipliner i et konstruktivt samarbejde. Dirk rider blandt flere heste Casino, som han for kort tid siden har overtaget fra sin kommende landstræner, Peter Thomsen.

Fra Sverige kommer blandt mange eminente landsholdsryttere Louise Romeike sammen med sin tyske mand, Class Romeike, igen til København. Louise var på det svenske hold, der fik en sølvmedalje med hjem fra Polen i 2017, og hun har deltaget succesfuldt ved verdens sværeste militarystævne Badminton Horse Trials. De får blandt andet selskab af de nykårede sølv- og bronzemedaljetagere fra det svenske mesterskab i Segersjö, Anna Nilsson og Christoffer Forsberg.

Nyheden fortsætter efter annoncen

DM-vinder og NM-medaljetager kommer til København
Med sig på turen til Copenhagen Eventing tager Dirk Schrade 26-årige Jakob Binder-Struck, dansk mester 2018, som fik individuel bronze og en hold-sølvmedalje ved Nordisk Mesterskab på Vilhelmsborg i Århus sidste år. Jakob har siden september 2019 og efter flere gode år hos sin tyske læremester, Elmar Lesch, været ansat hos Dirk Schrade. Jakob har nye heste at ride på, siden man sidst så ham i Danmark. I den 3-stjernede klasse rider han Moonlight Dancing og Franky Four Fingers.

Kamp om tre danske AGRIA-militarymesterskaber
Det internationale militarystævne danner i år rammen omkring ikke mindre end tre danske mesterskaber. Senior- og junior/ungrytter-mestrene er tidligere fundet og fejret ved Copenhagen Eventing. De suppleres i år med kategori I-ponyernes mesterskab, og arrangørerne glæder sig over at få lejlighed til at byde militarysportens yngste ryttere velkommen i Parken og på Lundegården.

COVID19-restriktioner og retningslinjer
Arrangørerne har med spænding fulgt udviklingen ift. retningslinjer og anbefalinger vedr. forebyggende Corona-foranstaltninger ved større idrætsbegivenheder fra såvel myndighederne herhjemme som det internationale rideforbund FEI. Konkret betyder de seneste udmeldinger at:

  • Sportsrideklubben ser sig nødsaget til at henstille til, at der ikke kommer tilskuere til dressur- og springning i Bernstorffsparken fredag og lørdag den 25.-26. september
  • Tilskuere er til gengæld under behørig og respektfuld hensyntagen til gældende COVID19-retningslinjer og anbefalinger velkomne på Lundegården, Høsterkøbvej 27, 2970 Høsterkøb den 27. september, hvor terrænspringningen afvikles fra kl. 10

Følg stævnet
Start- og resultatinformationer kan følges på Equipe og Facebook-fællesskabet Copenhagen Eventing. Spørgsmål besvares ved henvendelse til eventing@spr.dk.

//Pressemeddelelse Sportsrideklubben

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen