Reserven bedst i Hagen

19-06-2016 09:35

Britt Carlsen

I kampen om de individuelle medaljer ved EM for U25 i Hagen blev det til sikker tysk sejr til Sanneke Rothenberg, mens landsholdsreserve Anna Zibrandtsen igen i dag blev bedste dansker

Det blev to tyske og en spansk rytter, som delte podiepladserne imellem sig i den individuelle medaljekonkurrence ved EM for U15 i Hagen. Guld og sølv lå sikkert på tyske hænder til Sanneke Rothenberger og Florine Kienbaum med spanke Juan Matute Guimon på bronzepladsen.

12 af de 41 deltager i Grand Prix klassen scorede over 70%, hvilket var med tila thøje det gode indtryk i klassen, og blandt dem danske Anna Zibrandtsen og Rentino, der kom ind på 11.pladsen med 70,512% og en af dommerne så endog deres præstation til en 4. plads. Anna måtte ind på holdet med kort varsel, da Nanna Skodborg Merrald måtte melde fra, og hun har absolut gjort det maksimale her ved EM som bedste danske rytter både i holdkonkurrencen og i den individuelle medaljekamp.

23-årige Sanneke Rothenberger vandt sin 17. europæiske titel, de første medaljer kom i hus allerede da hun red på ponylandsholdet. Med Deveraux e. De Niro har hun vundet individuel og holdguld som junior- og ungrytter og hesten følger hende nu ind i den store sport. Sanneke vandt med 75,977% foran hendes 23-årige landsmand Florine Kienbaum på Doktor Schiwago, der blev bedømt til 73,116% spanske Juan Matute Guimon er blot 18 år og med Don Diego Ymas opnåede han 72,558%

Tre danske ryttere har fået plads i kürfinalen i dag. Küren starter kl. 13 og har 18 deltagere. Første rytter er Julie Dankau/Overgaards Lawell efterfulgt af Sile Engermann/Darius - Anna Zibrandtsen og Rentino er første startende efter pausen kl. 14.45.

Se mere på arrangørens hjemmeside. 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner