Resultatfrigørelse af hest eller pony

02-02-2019 08:42

Har du købt en ny pony eller hest, og har den mange tidligere resultater? Så kan du overveje, om den skal resultatfrigøres

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvad er resultatfrigørelse?

Hvis en hest eller pony resultatfrigøres, kan ekvipagen ikke blive udelukket på baggrund ponyens/hestens tidligere resultater. Dog betyder en resultatfrigørelse også, at en at ponyen/hesten også mister eventuelle kvalifikationer, som er opnået før resultatfrigørelsen. Det betyder, at hvis den nye rytter skal bruge ponyens tidligere resultater, bør man ikke resultatfrigøre ponyen/hesten. 


Hvorfor skal man resultatfrigøre? 
Resultatfrigørelse er ikke et krav fra Dansk Ride Forbund. Derimod er det en mulighed at resultatfrigøre, hvis ponyen/hesten har opnået resultater, der kan udelukke ekvipagen fra visse klasser/stævner. 

Hvordan gør jeg? 
Du skal klikke ind på rideforbundets hjemmeside her. Der kan du kan læse mere om, hvordan du resultatfrigører din pony/hest, herunder om man som rytter overholder de regler, der gør det muligt at resultatfrigøre ponyen/hesten. Herunder at man ikke må have startet et c-stævne eller højere på ponyen/hesten, når man søger om resultatfrigørelsen. Det koster et gebyr på 375 kr. i administrationsgebyr at resultatfrigøre ponyen/hesten.

For at få effektiviseret resultatfrigørelsen, så skal der sendes en e-mail til pony@rideforbund.dk med de nødvendige oplysninger.
Når administrationen har modtaget email og penge, modtager I en bekræftelse på email, og reultatfrigøreslsen vil blive offentliggjort på rideforbundets hjemmeside. Her er det muligt at se alle ponyer og heste, der er resultatfrigjort.

Der kan læses mere i reglementets Fælles Bestemmelser §71.2. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

 

Kilde: Dansk Ride Forbund

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen