Dan Boyter: – Vi handler sagligt, prompte og resolut

10-07-2024 15:07

Kort forinden offentliggørelsen af det danske OL-hold i dressur blev Carina Cassøe Krüth skiftet ud som reserve med Nadja Aaboe Sloth. Nu udtaler både Dan Boyter og Carina Cassøe Krüth sig om sagen

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera stod til at blive reserve til OL i Paris 2024. Det fik en to år gammel træningsvideo sat en stopper for. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I mandags satte Dansk Ride Forbund navn på de ryttere, der om blot to ugers tid skal repræsentere Danmark til OL i dressur i Paris.

Holdet kom til at bestå af Cathrine Laudrup-Dufour med Mount St. John Freestyle, Daniel Bachmann Andersen med Vayron og Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Zepter. Derudover blev Nadja Aaboe Sloth og Favour Gersdorf udpeget som holdets reserve. 

Valget af Nadja Aaboe Sloth som reserve blev dog truffet kort tid før, at OL-holdet blev offentliggjort.

Oprindeligt var Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera blevet valgt, men søndag aften modtog DRF en træningsvideo af parret, som fik forbundet til at reagere, og  pladsen blev i sidste øjeblik tildelt Nadja Aaboe Sloth. 

Videoen viste ifølge formand for DRF, Dan Boyter, indhold, der er i strid med DRF's fælles bestemmelser. Carina Cassøe Krüth valgte mandag morgen selv at trække sig fra pladsen.

Dansk Ride Forbund valgte i mandags (samme dag som holdet blev offentliggjort), at indberette Carina Cassøe Krüth til DRF's disciplinærudvalg på baggrund af videoen.

Dan Boyter udtaler til Ridehesten: 

– Vi modtog videoen søndag aften. Videoen er fra februar 2022 og varer ca. 12-13 sekunder. Det, vi ser på videoen, er i strid med DRF's fælles bestemmelser, hvilket naturligvis ikke er foreneligt med en udtagelse til OL. 

Når DRF modtager indhold som dette, der er i strid med DRF's fælles bestemmelser, vil det som udgangspunkt altid føre til en indberetning for DRF's disciplinærudvalg, forklarer Dan Boyter. 

Af hensyn til disciplinærudvalgets behandling af sagen ønsker DRF ikke at kommentere konkret på videoens indhold. Carinas valg om at trække sig fra pladsen skete dog i dialog med DRF: 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– I dialog med Dansk Ride Forbund valgte Carina at trække sig fra OL-holdet.

Copyright Ridehesten.com
Dansk Ride Forbunds formand, Dan Boyter. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Hurtig handling fra DRF
Da DRF først blev bekendt med sagen søndag aften, krævede det hurtig handling fra bestyrelsens side.

– Vi handler sagligt, prompte og resolut, forklarer Dan Boyter, og tilføjer: God hestevelfærd er en grundforudsætning for ridesporten, og DRF's fælles bestemmelser skal alle overholde. I tilfælde af brud på fælles bestemmelserne indberetter DRF sagerne for disciplinærudvalget, som er DRF's dømmende instans i disse sager.

Dan Boyter understreger afslutningsvist: 

Jeg har meget stor respekt for familien Cassøes måde at handle på i for dem en meget svær situation.  

Til Ridehesten skriver Carina Cassøe Krüth: 

– Videosekvensen er optaget fra en træning i februar 2022 og viser tydeligt en fejl fra min side, som jeg er meget ked af og dybt beklager, da det bestemt ikke kendetegner den måde, jeg træner heste på. 

Om sin beslutning om at trække sig, fortæller hun: 

– Der er ingenting, der må komme til at stå i vejen for OL i Paris, og derfor valgte jeg den 8. juli at trække mig som kandidat, mens Dansk Ride Forbunds disciplinærudvalg behandler sagen. Danmark stiller med et utroligt stærkt dressurhold i Paris, og jeg glæder mig til at følge mine dygtige landsholdskollegers stærke præsentation. 

OL i dressur begynder den 30. juli. Se hele programmet her.  

Copyright Ridehesten.com
I maj måned red Carina med på det danske Nations Cup-hold i Compiégne. Her vandt holdet den 5-stjernede turnering. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner