Ridehesten har haft et styrt - opdateret

31-03-2022 15:51

Vi er frygteligt kede af, at I har måttet undvære Ridehesten.com i godt og vel to døgn. Vi har været ramt af hacker-angreb, men Ridehesten.com er snart igen fuldt operativ

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto fra Wikipedia: Colin
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det sker ikke kun for de største, men også for private samt små og mellemstore virksomheder, at man kan blive ramt af et hacker-angreb, der helt eller delvist nedlægger IT-systemerne og samtidig lægger pres på for at få en udbetaling, der skal udløse genåbning af systemerne. Det skete i tirsdags for Ridehesten, der har valgt ikke at ligge under for afpresning, og vi er nu glade for at være operative igen efter to dage.

Det har kunnet lade sig gøre, fordi vi har et rigtig godt backup-system, som har hjulpet os til at gendanne data og server-installationer. Det er vores erfaring, at backup er den allervigtigste sikring. Uanset hvor stor sikkerhed man barrikaderer sig med imod angreb udefra, så findes der næsten altid en vej igennem.

Rigtige mænd tager ikke backup..... men græder meget, siger Ridehestens udgiver Jørgen Bak Rasmussen og kalder hændelsen med hærværk og afpresning for en uheldig kriminel tendens. – Vi har et fotoarkiv på 3,5 millioner billeder og et hav af grafiske tryksager, der bevirker, at det er enormt store datamængder, der skal reetableres, fortæller han.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Vi har valgt at gå tilbage til fredags backup for at være på den helt sikre side. Eftersom det er fredags backup, der nu er kørt ind, så er nyheder på Ridehesten.com for lørdag til tirsdag gået tabt. Har du efter fredag aften har oprettet en salgshest, så har den været aktiv frem til tirsdag – men du skal oprette din annonce på ny. Til gengæld er ingen betalinger blevet hævet i den forbindelse.

Der er ikke lækket personfølsomt data i forbindelse med hacker-angrebet, der udelukkende har haft til formål at låse vores filer i et forsøg på at få udbetalt løsesum.

Nu glæder vi os til igen at kunne holde dig opdateret, og noget af det vi glæder os til at dele med jer, er de gode åbent hus-arrangementer, der ligger forude.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen