Ridehestens jubilæumsnummer er på vej

27-02-2020 10:29

Ridehestens martsnummer markerer magasinets 25-års jubilæum. Det første blad udkom i marts 1995, og vi er nu stolte af at have forsynet vores læsere med mere 300 numre af magasinet Ridehesten igennem to et halvt årti

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Nu er Ridehestens jubilæumsnummer, marts 2020, på vej til abonnenter og forhandlere med en volumen på 244 sider med et bredt og tilbundsgående repertoire, der forhåbentligt vil fornøje mange læsere .

I et tema om opvarmning og afkøling fortæller Anna Kasprzak om tøffetrav og tålmodighed. Hun er meget opmærksom på, at hun får lavet den helt rigtige opvarmning tilpasset den enkelte hest. I artiklen fortæller den tidligere OL-rytter om længden af opvarmningen, hesten form under opvarmningen, og hvordan hun får hesten til at strække og løsgøre sig.

Artiklen er fulgt op af artiklen af fagdyrlægen Frank Kastbjerg Pedersen om heste som naturlige atleter, hvor han fortæller om hestens enestående kapacitet til at lave langvarigt og hårdt arbejde, der samtidig kræver korrekt opvarmning og afkøling for at optimere hestens fysik og velbefindene. I samme tema giver fysisk træner Lars Mars rytteren god råd til rytteropvarmning inden ridning.

Du kan også læse om, hvordan fysisk træning flytter grænser for alle. Lasse Kristensen træner med pararytterne Tobias og Line Thorning Jørgensen, der er blevet inspireret til at gøre en forskel og ikke blot trække "handicapkortet".

Vi sætter i et minitema fokus på, hvorfor rideulykker sker. Det gør vi med vores nye, undersøgende projekt www.rideulykker.dk.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Naturligvis er Dansk Varmblods Hingstekåring også et tema i dette blad. Der er SÅ meget at opleve ved arrangementet i Herning, og igennem ti mindre artikler hjælper Ridehesten dig til at komme velforberedt til hingstekåring, uanset om du er mest interesseret i hingste, championatsheste, konkurrenceridning, Ridehestens faglige foredrag, udstyrsmessen, gallashow eller clinics.

I et tema om Hestekongressen sætter magasinet Ridehesten spot på udfordringer og muligheder i hestesektoren, Hesteloven, astma og nedsat præstation samt kunstig intelligens inden for ridesporten.

Blandt de faglige artikler finder du også et spændende indblik i genetik, fodring, miljø, motion og hormoner, som alt sammen spiller afgørende roller i forhold til føllets udvikling. Og når det skal handle om avl, så byder jubilæumsmagasinet også på hingstenes indekstal, anvendelse af hingst udenfor hingstelisten, lige som vi bringer en reportage fra Dansk Varmblods repræsentantskabsmøde.

Blandt profilartiklerne kan du læse om Svendborg Rideklub, dressurlandstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, hesteavler Lone Sørensen og professor Casper Lindegaard.

Alt det og meget mere kan du læse om i magasinet Ridehestens martsnummer.

Copyright Ridehesten.com
Ridehesten fejrer i år 25-års jubilæum. Prinsesse Nathalie prydede den allerførste forside i marts 1995. Nu 25 år efter er hun topaktuel som landstræner for dressurlandsholdet. Og det er derfor nærliggende, at hun igen pryder forsiden sammen med OL-bronzevinderen Digby. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen.
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen