Ridesportens Marathon i Nymindegab og Blaabjerg

04-09-2018 11:24

Når Nymindegab/Blaabjerg afholder deres første Danmarksmesterskab og internationalt stævne i langdistance ridning sidst i september, testes rytter og heste i udholdenhed, med hestevelfærd i højsædet

Copyright Ridehesten.com

Varde kommune nærmere bestemt Nymindegab og Blaabjerg området, vil være vært for det første Danmarksmesterskab i langdistance ridning, hvor DM-distancen er 120 km. på hesteryg gennem en af Danmarks mest teknisk svære terræner. Samtidigt afholdes sideløbende et internationalt og nationalt stævne med ryttere fra hele Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Holland. 
 
Blaabjerg Rideklub har gennem 10 år, udviklet Blaabjerg Ridtet fra et stævne med meget få deltager og klasser, til et internationalt / nationalt stævne med mage klasser fra 6 km distance op til 120 km distance. Arrangøren bag stævnet er 2 gange kåret af distanceudøverne til det bedste arrangeret stævne, det er ikke sket før. Det fortæller bare, at vi gør det rigtigt, og vi hele tiden udvikler os, siger formanden og ansvarlig for stævnet Ole Jessen. 

Blaabjerg Ridtet er ligesom andre stævner i Danmark landsdækkende, hvilket bevirker at selv rytter fra de korte distanceklasser kommer til vores stævne fra hele landet. Vores mål med stævnet har altid været, vi ønsker at alle former for ryttere er velkommende hos os. Vi ønsker at alle fra nær og fjern for kendskab til denne form for ridning, som er i rivende udvikling. 
 
Distanceridning er en udviklingssport og denne udvikling har Blaabjerg Ridtet været en stor del af, og har medvirket til at kendskabet til denne form for ridning er stærkt fremadgående, drivende kræfter gør at rytter fra nær og fjern kommer til vores område og dyrker denne stærkt hestevelfærds kontrolleret sport, tilføjer Ole Jessen. 
 
Stævnet har udgangspunkt fra Nymindegab Lejren d. 29. og 30. september 2018, hvor der er også er adgang for publikum. Danmarksmesterskabet og de internationale / pointgivende klasser afvikles lørdag, præmier overrækkelsen af Danmarksmesteren sker søndag formiddag, hvor de sidste nationale klasser afvikles.   
 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner