Rikke Haastrup i Sires of the World (video)

19-09-2019 18:43

Britt Carlsen

54 kårede hingste er i år tilmeldt den præstigefyldte hingsteklasse Zangersheide Sires of the World, og i dag blev der redet opvarmning/kvalifikation til fredagens finale

Copyright Ridehesten.com
Rikke Haastrup First Choice HT.

Der er altid godt besøgt på tilskuerpladserne, når hingsteklassen "FEI Zangersheide Sires of the World" bliver afviklet i forbindelse med verdensmesterskaberne for unge springheste. Klassen er for kårede/avlsgodkende hingste, og den afvikles på 150 cm med hoved- og omspringning. 

I dag blev der redet kvalifikation/opvarmning til finalen, som finder sted fredag fra kl. 15.40. Som man har kunnet læse i en nyhed tidligere i dag, så er Søren Møller Rohdes avlshingst Todt un Prince Ask blevet transportsyg på vejen til Zangersheide, men heldigvis er hingsten igen frisk, men han bliver ikke klar til hingsteklassen.

Sidste år var Rikke Haastrup et ultra let nedslag fra at kvalificere avlshingsten  First Choice HT e. Favorit Ask/ContendroI (opdr. H.C. Toft) til finalen i 7-års championatet ved UVM. I år er de tilbage for at deltage i hingsteklassen. Den smukke skimmel sprang overbevisende, selvom det blev til et let nedslag, og det skal blive ganske interessant at se parret løse den store opgave i Grand Prix-klassen fredag. 

Den norske landsholdsrytter Stein Endresen var fejlfri på Cantolar e. Canstakko der er ejet af Paul Schockemöhle og Ib Kirk i fællesskab. Klassen har i det hele taget flere, prominente topryttere på startlisten, og i dagens kvalifikation var det ikke alle, som red efter en sejr, men brugte klassen som opvarmning til Grand Prix'en, hvor det virkelig gælder. Vinder blev japanske Hikari Yoshizawa og Clicksem en holstener e. Cardino. Kvalifikationen blev afviklet på 5-års banen, mens der på det store stadion blev afviklet Belgisk Mesterskab, men i morgen fredag flytter hingsteklassen ind på hovedstadion.  

Se resultatet HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen