Romanov til Odense!

28-09-2015 10:15

Britt Carlsen

Publikum får lejlighed til et godt gensyn med den danskkårede hingst Romanov (nu med sponsornavnet Glock tidl. Blue Hors), når Odense Horse Show inviterer til den første Reem Acra FEI World Cup kvalifikation i vintersæsonen

Copyright Ridehesten.com
Avlshingsten Romanov kommer til start ved Odense Horse Show med Hans-Peter Minderhoud.

Blue Hors Romanov (Rohdiamant – Grundstein II – Akzent II) blev udnævnt til ”Årets Hingst” i Dansk Varmblod i 2011 og han er elitehingst i samme forbund, desuden er han kåret i Oldenburg, Hannover, Westfalen og Rheinland. Hingsten har haft stor betydning for avlen af dressurheste herhjemme, og nu kan publikum igen få lejlighed til at nyde den imponerende hingst, når han starter i Reem Acra FEI World Cup ved Odense Horse Show fra den 15. - 18. oktober. 

Det er hingstens sædvanlige rytter, den hollandske toprytter Hans-Peter Minderhoud, som sidder i sadlen på Glock's Romanov, som hingsten hedder i dag. Minderhoud eller Edward Gal har redet Romanov siden september 2011, og i starten af januar 2013 købte Gal og Minderhoud's sponsor Gaston Glock hingsten på Blue Hors. 
Hans-Peter havde sådan glædet sig til at ride Romanov på hingstens oprindelige hjemmebane ved EM i Herning i 2013, men en skade satte parret af det hollandske hold. De kom dog stærkt igen ved World Cup kvalifikationen i Odense samme år, hvor de red sig ind på 6. pladsen. Det år blev det nemlig til dansk sejr til Anna Kasprzak/Donnperignon og med World Cup debutanten Nanna Skodborg Merrald/Milibar på en 4. plads - slået af Tinne Vilhelmson-Silfvén og Isabell Werth.
Igen i år tørner Hans-Peter Minderhoud/Glock's Romanov, Anna Kasprzak/Donnperignon og Tinne Vilhelmson-Silfvén sammen i World Cuppen i Odense. I år har den svenske toprytter Tinne dog ikke Don Aurello, med men en af de mest omtalte unghingste i dressursporten lige nu, Benetton Dream FRH 1301.
Se mere om Odense Horse Show på arrangørens hjemmeside. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen