Ros til Sundeved Rideklub

05-10-2020 07:02

Britt Carlsen

I denne weekend har frivillige fra Sundeved Rideklub knoklet bag kulisserne for at afvikle landsstævne med ECCO Cup kvalifikation under coronarestriktionerne, og det har klubben fået masser af ros for

Copyright Ridehesten.com
Positive miner i sekretariatet. Foto: Privat.
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi har redet under coronarestriktioner med mundbind i stalden og ridehallen, og uden tilskuere. Det har fungeret fint, fortæller vinderen af ECCO Cup for juniorer Kristian Würtz Green, og han fortsætter: Der har været fint styr på det. Det er dejligt, når klubberne har styr på tingene, og det er altid godt i Sundeved. De er gode til at holde stævne, understreger han. 

I lørdag bragte vi en nyhed, hvor hesteejer og forælder Jesper Hyrm understregede: Vi blev modtaget af et kæmpe hjælpeorgan, der har styr på det hele. Der er håndsprit til rådighed over alt, og alle respekterer, at man har mundbind på over alt. Se nyheden HER

Tina Callesen fra sportsudvalget i Sundeved Rideklub fortæller om at lave stævne under coronarestriktioner: – Under stævnet er det gået forbavsende godt. Bekymringen var stor på forhånd, og det var en opgave at finde ud af, hvilke restriktioner vi skulle arbejde under.
Tina fortæller også, at de var spændte på medlemmernes og rytternes reaktioner på de forskellige tiltag. Men der har ikke været grund til bekymring: – Det er gået rigtig godt, og jeg syntes stort set alle, har været rigtig flinke til at bære mundbind og holde afstand. Vi har fået afviklet et godt stævne for sportens skyld. Så må vi komme tilbage og lave stævne, hvor vi igen kan tillade os at hygge om gæsterne, som vi gerne vil. 

Copyright Ridehesten.com
Corona-sikkerhed i stalden. Foto: Privat.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Stævnet blev afviklet uden publikum, med ryttere, deres trænere og frivillige fra klubben. For at overholde reglerne har hjælperne været opdelt på timebasis, og der er gået en stor del planlægning forud for afviklingen af stævnet. Tina fortæller, at de især har været opmærksom på kontaktpunkter, hvor der er risiko for, at flere må mødes, derfor valgte de at flytte sekretariatet ind i rytterstuen. Det mindskede presset på fællesarealerne. 

– Sportsligt er det gået forrygende godt med gode ryttere til start og flotte resultater. Vi fik også en udstyrskontrol fra rideforbundet i dag, og det gik fint, fortæller Tina Callesen. Hun ser frem til at klubbens frivillige lige får et pusterum nu, hvor de har afviklet ECCO Cup for ponyer i juli, Sydjysk Mesterskab i september og nu ECCO Cup for junior- ungryttere og U25. 

– I marts har vi to gange ECCO Cup, og det ser vi frem til, men et er dejligt lige at få et pusterum til at passe hverdagen igen, slutter Tina Callesen. 

Om Sundeved Rideklub
Sundeved Rideklub har  plads til 50 heste. Der blev i 2001 opført 41 bokse til hestene som blandt andet foregik ved frivillig arbejdskraft. Der er derefter blevet opført endnu nogle bokse i rideklubben.
Klubben har 2 ridehaller på 60 x 20 meter, samt en udendørs ridebane på 64 x 24 meter.
I forbindelse med ridehallerne finder man et cafeteria. Imellem de 2 haller er der en gang, så man som publikum kan se, hvad der foregår på begge baner.
Klubben har godt 200 medlemmer.

Copyright Ridehesten.com
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen