Rustique er her ikke mere

06-02-2023 06:14

Mille Albinus Hjermitslev

Mai Tofte Olesen har måtte sige farvel til sin talentfulde og trofaste makker Rustique, der er gået bort i en alder af 21 år

Copyright Ridehesten.com
Rustique og Mai Tofte Olesen ved Falsterbo Horse Show 2018. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var gigt i lænden og krydset, der til sidst besværede Rustique for meget og gjorde, at hans rytter Mai Tofte Olesen og resten af familien måtte tage afsked med vallakken. Rustique er en Dansk Varmblod e. Heslegårds Rubin/ Midt west Ibi-light (opdr. Anne Dueholm Nielsen) født i 2002. 

– Rustique blev vort livs hest! Han har været en meget vigtig del af vores familie i 13 år. Han elskede livet som konkurrencehest. Jo større baner jo bedre! Sådan skriver Mai Tofte Olesen søndag på sin instagram

– Vi har rejst med ham i 12 lande, og World Cup finalen i Omaha USA i 2017 var kronen på værket. Han var en meget modig hest, en virkelig fighter, som altid gjorde sig stor umage. Han var også en diva, meget selvbevidst, og en stor personlighed, skriver hun videre. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved World Cup-finalen i 2017 blev ekvipagen nummer 11 i Grand Prix Kür og nummer 12 i Grand Prix.

De vandt kür ved CDI3* i Kristiansand i 2019 med 74,87%, hvilket er deres højeste score i kür. De vandt ligeledes kür og Grand Prix ved CDI3* i Lillestrøm i 2019 og blev nummer fire ved World Cup i Auguststowek i 2016. 

Se Mai Tofte Olesen og Rustique i Grand Prix Special ved DM 2016 på Broholm nedenfor. Her blev ekvipagen nummer fire. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner