Rytter udelukket pga. dyremishandling

26-01-2018 18:57

En østrigsk springrytter er udelukket fra al konkurrence, både som rytter, træner og tilskuer i fem år efter grov dyremishandling under en konkurrence

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er ikke kun i Danmark, der er stor fokus på dyr og i særdeleshed hestenes velfærd. I sommeren 2017 skabte en video af den østrigske rytter Bernhard Maier stor debat på de sociale medier. Videoen viste en mand, der brutalt tvang sin hest gennem forhindringerne.

Ifølge det tyske hestemagasin St.georg, er østrigske Bernhard Maier nu suspenderet af det østrigske Pfedesportverband i fem år.

Men det er angiveligt ikke første gang Bernhard Maier tiltrak sig opmærksomhed. Det østrigske magasin Pferderevue rapporterer nemlig om lignende billeder af springrytteren på konkurrencebanen tilbage i marts 2017.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fem års forbud
Maier er ikke blot suspenderet som rytter i de næste fem år, men også som tilskuer og træner. Det betyder dermed, at Maier, ifølge dommen, ikke må sætte sine fødder på en stævneplads før december 2022. Derudover har han modtaget en bøde på 5000 euro plus sagsomkostninger for i alt 1120 euro.
Det østrigske rideforbund OEPS har ved afgørelsen lagt vægt på, at der er tale om ulovlig og usportslig adfærd, trussel og aggression over for tredjemand samt den uretfærdige behandling og overbelastning af den hest, som han har redet og skade af ridesportens omdømme.

Men dommen er ikke endelig, da Maier har appelleret. Sagen er dog ikke den eneste, der kører mod den østrigske springrytter. Flere sager om dyremishandling skulle angiveligt ligge og vente, det rapporter St.Georg i dag.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner