Så er fløjhingstene fundet - og solgt på auktion

23-11-2019 14:03
Avl

Her i Vechta har hingstekåringen lørdag formiddag stået i præmiehingstenes tegn, og det har været en præmiering med to danskejede dressurhingste. Fløjpladserne er gået til to fremragende hingste - og begge har nu skiftet hænder på auktionen

Copyright Ridehesten.com
Springfløjhingsten, der er solgt til Schockemöhle og Helgstrand.

Ved oldenburgerforbundets hingstekåring i Vechta er der bred enighed om, at kvaliteten blandt springhingstene overgår kvaliteten bland dressurhingstene. Blomsten af springhingstekollektionen er fem prægtige præmiehingste, hvor fløjpladsen gik til en svenskavlet og -ejet hingst, Kat.nr. 10 e. Conthargos/Balou du Rouet fra den svenske hestehandler, Johann Ifverson. Den udtryksfulde, ædle og topmoderne hingst sprang sig også ind i publikums hjerter og blev en populær fløjhingst. De to fløjhingste blev som de første solgt på auktionen, der netop kører nu, og her gik springfløjhingsten til Schockemöhle og Helgstrand for 230.000 EUR.

Springhingstekollektion.

Copyright Ridehesten.com
Dressurfløjhingsten, der er efter Bon Coeur.

Hos dressurhingstene stod kampen om fløjpladsen mellem seks dejlige præmiehingste, og her gik vindertitlen velfortjent til den røde hingst med kat.nr. 40 e. Bon Coeur/De Niro, og lige så velfortjent gik reservefløjpladsen til Helgstrands højtstillede, moderne, imponerende og meget velfungerende kat.nr. 76 e. Sezuan/Sir Donnerhall I, der lyder navnet So Perfect.  Endvidere i præmieringen var den meget komplette og yderst tiltalende Blue Hors-hingst med kat.nr. 58 e. For Romance II/Desperados, der hedder Blue Hors Fortron. Ingen af de to danskejede tophingste er på auktion, og det forventes derfor, at de fremstilles ved Dansk Varmblods hingstekåring i marts 2020. Fløjhingsten blev solgt til den tyske hingstestation Lodbergen for 660.000 EUR. 

Dressurhingstekollektion.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen