Så er sidste championatskvalifikation afgjort

24-09-2020 13:45

Annika Knudsen Lorentsen

Riders Cup har i dag været værter for den sidste kvalfikation i Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste i springning, og her opnåede flere heste flotte karakterer og Maria Bjørnkjær Asferg sikrede en finalekvalifikation med alle de tre Ask-heste hun havde til start

Copyright Ridehesten.com
Shannon Ketterle vandt 4-års klassen med Arc en Ciel VD Vossenberg Z. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ingen længe, mere præcist i uge 41, tørner nogle af de allerbedste unge dressur- og springheste sammen ved finalerne i Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste hos Blue Hors. Det blev i sidste weekend afgjort hvilke dressurheste der har opnået en plads ved finalen, mens der i dag har været sidste kvalifikationsstævne i springning. 

Det var Riders Cup, i forbindelse med denne uges landsstævne, der i dag var værter for championatskvalifikationen for 4-, 5- og 6-års springheste. 

Copyright Ridehesten.com
Shannon Ketterle og Arc en Ciel VD Vossenberg Z. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Shannon Ketterle vandt for 4-års
I 4-års kvalifikationen var hele 42 ekvipager til start i håbet om, at de kunne opnå en kvalifikation til finalen, og det lykkedes i den grad for klassen vinderekvipage. Her red Shannon Ketterle nemlig den utroligt velspringende Arc en Ciel VD Vossenberg Z e. Adorao/Acorado I til en fornem karakter på 8,5 og dermed sejrede de i klassen. 

På andenpladsen var det Maria Bjørnkjær Asferg der red den velspringende avlshingst Jewel Ask Z e. Jaguar van Paemel/Diamant de Semilly til en karakter på 8,4. 

Copyright Ridehesten.com
Den velspringende avlshingst Jewel Ask Z blev fremvist af Maria Bjørnkjær Asferg. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Tredjepladsen blev delt mellem hele tre ekvipager, som alle blev belønnet med 8,3 fra dommerne. Her var det både Linnea Ericsson-Carey med La Vie e. Entertainer/Oklund, Rikke Haastrup Kristensen med Early F e. Eldorado van de Zeshoek/Ustinov (opdr. Helle Foged) og Sarah Kroman Rosenlund Christensen med Lamborghini F. Damgaard e. Lambrusco Ask/Coulthard (opdr. Mia Givskov og Søren Nedergaard). 

Mere succes for Maria Bjørnkjær Asferg
I 5-års kvalifikationen red Maria Bjørnkjær Asferg endnu en velspringende avlshingst fra Stutteri Ask, nemlig Cassado Ask e. Casall/Corrado I (opdr. Jens Peter Mailund Schmidt), som vandt klassen med 8,5 i karakter fra dommeren. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Andenpladsen blev vundet af 18-årige Emilie Louise Weilsby med hoppen Ballet Dancer e. Balou/Tailormade Stardust (opdr. Annemette og Robert Larsen), som opnåede 8,2 i dagens klasse. 

For at vinde tredjepladsen skulle man i dag have et 8-tal, og det lykkedes for Ida Mundberg Hansne med hendes hjemmeavlede Mundbergs Bailando e. Balou du Rouet/Loran (opdr. Ida Mundberg Hansen).

Copyright Ridehesten.com
Jessica Toelstang og SP Camoral vandt for 6-års hestene. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Endnu et Casall-afkom vandt for 6-års
Ligesom i 5-års klassen blev det i 6-års klassen et Casall-afkom der tog sejren. Her red Jessica Toelstang nemlig den velspringende SP Camoral e. Casall/Calido I til en flot karakter på 8,4 og dermed en sejr. 

Andenpladsen blev vundet af Shannon Ketterle med Union Star Z e. Untouchable/Quick Star (opdr. Michael Weisbjerg), som fra dommerne blev belønnet med 8,3. 

På tredjepladsen blev  delt af tre ekvipager. Her blev det Colin Alfarvad Z e. Chellsini Z/Carolus II (opdr. J.E. Jensen Alfarvad A/S), som blev fremvist af Alfarvad-rytter Benjamin Saurugg, det blev Søren Møller Rohde på Kanango Ask e. Kannan/Quick Star (opdr. Finn Hansen) og Kristian Skovrider med Vittoriano e. Nadir di san Patrignano/Come On. Alle opnåede 8,2 i karakter fra dagens dommere. 

Se start- og resultatlister fra stævnet her.

I løbet af stævnet fotograferer Ridehestens fotografer, og senest i starten af næste uge vil alle billeder være online her på Ridehesten.com.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing