Sabine Schut-Kery og Sanceo ude af VM-sammenhæng

30-04-2022 15:58

Trine Askjær-Jørgensen

Sabine Schut-Kery og hingsten Sanceo, der gjorde udslaget for, at USA vandt en sølvmedalje i dressurholdkonkurrencen ved OL i Tokyo i sommers er, som det ser ud nu, ude af VM-sammenhæng

Copyright Ridehesten.com
Sabine Schut-Kery og Sanceo ved OL i Tokyo. Foto: © Hippo Foto - Dirk Caremans
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sabine Schut-Kery og Sanceo e. San Remo, som nok må siges at være den helt store overraskelse ved sidste sommers OL i Tokyo, idet de gjorde udslaget til, at USA vandt en historisk sølvmedalje i holdkonkurrencen, er ikke klar til at konkurrere her forud for fristen til at blive udvalgt til listen af ekvipager, der skal kæmpe om pladserne på holdet til VM i Herning. Det skriver dressage-news.com.

– Desværre er vi ikke klar til at konkurrere, lød det fra Sabine forud for det 3-stjernede stævne i Temecula, Californien, i næste uge, som er sidste chance for at blive iblandt de otte ekvipager, hvorfra der skal vælges VM-deltagere.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg har truffet denne beslutning med stor selvsikkerhed, da jeg ved, at det er i Sanceos bedste interesse. Det er ikke altid så sort og hvidt, som vi kunne ønske os, når vi har med heste og tidshorisonter at gøre. Det er jo derfor, vores sport kan gives os de vildeste opture, men også de værste nedture. Tidslinjen for kvalifikationen er ikke til vores fordel, sagde hun.

Selvom det ser ud til, at Sabine og den 16-årige hingst er ude af VM-sammenhæng, så findes der muligheder for dispensation fra udvælgelseskriterierne, så vi må se, hvad tiden bringer for parret.

Ekvipagen, Sabine og Sanceo, skød som en stjerne ind på den internationale dressurhimmel under OL i Tokyo, da de blev placeret som nummer tre og var den bedst scorende amerikanske kombination i den Grand Prix Special, der afgjorde OL-holdkonkurrencen.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen