Sådan gik Nations Cup-finalen

03-10-2023 12:18

Mille Albinus Hjermitslev

En amerikansk misset OL-billet, et fejlfrit tysk hold og et comeback for en tidligere portugisisk, nu brasiliansk rytter. Sådan gik Nations Cup-finalen 2023 

Copyright Ridehesten.com
Det tyske hold, der vandt Nations Cup-finalen 2023. Fv. Richard Vogel, Hans Dieter Dreher, Jorne Sprehe, Otto Becker, Jana Wargers, Christian Kukuk. Foto: FEI/Leanjo de Koster
Nyheden fortsætter efter annoncen

Søndag eftermiddag tørnede de otte bedste hold fra torsdagens kvalifikationsrunde sammen i den sidste og afgørende runde af dette års Nations Cup-finale i Barcelona.

15 hold var blevet til otte, og da fejlene fra kvalifikationen blev nulstillet, var konkurrencen åben. Mest overraskende var det, at den ellers stærke nation Holland ikke var at finde i finalen. Holdet tog dog revanche og vandt challenge cup lørdag. Udover det prestigefyldte trofæ var der en OL-billet på spil for holdene fra Brasilien og USA, der endnu ikke havde sikret sig kvalifikationen til Paris 2024. 

Copyright Ridehesten.com
Richard Vogel (Tyskland) og United Touch S ved Nations Cup-finalen 2023. Foto: FEI/Leanjo de Koster.

Den spanske banebygger, Santiago Varela Ullastres, havde bygget en krævende bane, men alligevel formåede ni ekvipager faktisk at levere en fejlfri runde. Især holdet fra Tyskland fik banen til at se let ud. Første rytter på det tyske hold var Jana Wargers, der fik to overraskende bomme efter at have set overlegen ud i torsdagens kvalifikation. Det blev dog de eneste tyske fejl, da Christian Kukuk, Hans-Dieter Dreher og Richard Vogel alle red fejlfrit. Dermed sluttede det tyske hold på samlet nul fejl og kunne dermed kalde sin vindere af Nations Cup-finalen 2023. 

Copyright Ridehesten.com
Christian Kukuk (Tyskland) og Checker 47 ved Nations Cup-finalen 2023. Foto: FEI/Leanjo de Koster

Tre hold sluttede med samlet otte fejl. Hurtigst, og dermed placeret på andenpladsen, var holdet fra Frankrig. Alle fire ryttere så skarpe ud, så det kunne tyde på, at franskmændene er ved at være klar til OL på hjemmebane næste år. Placeret som nummer tre blev sidste års vindere fra Belgien.

Top-3 blev dermed som følger: 

  • Tyskland: Richard Vogel, Hans Dieter Dreher, Jana Wargers og Christian Kukuk
  • Frankrig: Simon Delestre, Francois Xavier Boudant, Olivier Perreau og Julien Epalliard
  • Belgien: Koen Vereecke, Niels Bruynseels, Wilm Vermier og Gregory Wathelet 
Nyheden fortsætter efter annoncen

Kamp om OL-kvalifikation
En separat konkurrence udfoldede sig mellem USA og Brasilien. Ingen af holdene havde endnu kvalificeret sig til OL næste år, og der var kun en enkelt billet på højkant ved Nations Cup-finalen.

Brasilien havde mistet et af sine stærkeste kort, Marlon Modolo Zanotelli, der red fejlfrit torsdag, men ikke kom til start søndag. Det gav USA en position som favoritter til at tage pladsen, men det viste sig, at Brasilien skulle kæmpe til det sidste.

Copyright Ridehesten.com
Mclain Ward (USA) og Callas i første runde ved Nations Cup-finalen 2023. Foto: FEI/Leanjo de Koster

Tredje rytter på det brasilianske hold var Luciana Diniz. Rytteren, der tidligere har redet for Portugal, er kun lige vendt tilbage til internationalt niveau efter en alvorlig knæskade, men var i absolut topform. Med en fejlfri runde lagde hun pres på det amerikanske hold. Et pres, som dog ikke var et problem for den rutinerede amerikaner Laura Kraut, der var fejlfri på forhindringerne, men fik en tidsfejl. En tidsfejl, der betød, at USA endte på ni fejl mod Brasiliens otte, og dermed tog Brasilien OL-billetten

USA har dog stadigvæk chancen ved det forestående Pan American Games, hvor der er hele tre billetter på højkant. 

Copyright Ridehesten.com
Luciana Diniz (Brasilien) og Vertigo du Desert ved Longines Nations Cup-finalen 2023. Foto: FEI/Leanjo de Koster

Resultat, FEI Nations Cup-finale 2023. 

Start- og resultatlister.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen