Schou og Petersen i top 30

06-09-2014 10:30

Britt Carlsen

WEG - I dag er det tid for det, man kan kalde den lille finale, eller finalen inden finalen, for idag mødes de top 30 bedste springryttere i kampen om de fire pladser i den indidividuelle finale og Danmark har to ryttere med

Andreas Schou, som sluttede på en individuel 34. plads med Lenardo der Kleine, er nu rykket ind i den lille finale for de 30 bedste ekvipager her ved WEG i Normandiet. Det betyder, at vi nu har to ryttere i den finalen, som giver adgang til det, som kaldes "final four". I dag skal rytterne gennem to runder, med garanti, udfordrende baner, og herefter vil de bedste fire ryttere mødes søndag eftermiddag i finalen, hvor rytterne bytter hest. De rider deres egen hest først, dernæst konkurrenternes, og de får nogle få minutter til at ride hestene, og så får de lov til at springe nogle ganske få opvarmningsspring.

Søren Pedersen ligger lige nu på 3. pladsen, han er ved mentalt at forberede sig på opgaven, mens der pusles om Esperanza de Rebel i stalden, så han er helt klar og fit. Massage, massagedækkener, druesukker og elektrolytter til at booste energien er en del af opskriften for hestene forud for eftermiddagens anstrengelser. For Søren er forberedelsen en rolig formiddag med til til at fokusere på den forestående opgave. - Jeg forsøger at hold ekoncentrationen og se på opgaven som et ridestævne over to runder, og så må vi se, hvordan det ser ud i eftermiddag, indleder han. Jeg må tage en runde af gangen, men jeg føler ikke et egentlig pres på mig, for jeg har stor opbakning af min hesteejer Trine Stiansen. Både hun og jeg er meget tilfredse med, hvordan det er gået hidtil, og de fem år jeg har redet for Trine har hun aldrig lagt pres på mig eller hesten, og det er en stor fordel. Trine er blevet hjemme for at følge konkurrencerne i fred og ro derhjemme, men vi er i kontakt på telefonen flere gange, fortæller Søren. Han skal gå bane ved middagstid sammen med Tjak Nagel, der er holdets tekniske træner og rådgiver, og målet er at forsøge at abstrahere fra det faktum, at det er hans første verdensmesterskab, og han lige nu, er i medaljeposition. 
- Vi (hesten og jeg) vil gøre vores job så godt vi kan, og så må vi se hvor langt det rækker, men jeg håber og tror på en god placering, Han roser også det franske publikum for den store opbakning de giver alle ryttere, naturligvis især deres egne, men de er hurtige til at juble over en god præstation. 
- Vi har en rigtig god holdånd, og jeg må sige at Thomas Dressler har været os en god 5. mand, Han har bakket og om os, og han er her fortsat for at bakke mig og Andreas op, det er flot, og dejligt, understreger Søren. 

Andreas Schou fik også adgang til dagens finale, hvor han har start nummer to. Han har redet Lenardo der Kleine siden februar i år, så han kender ikke den lille fighter helt så godt, men det er som om hesten vokser med opgaven her, og Andreas glæder sig til at se, hvordan hesten vil takle eftermiddagens springning. 
- Da jeg red dobbelt 0 i Sopot blikende der en lampe for mig, jeg begyndte at tænke på, om ikke jeg i Lenardo igen havde en hest til de helt store opgaver. Derfor begyndte vi at tænke lidt på VM og starte forberedelsen mod måske at komme på holdet. I Falsterbo gik han igen nogle overbevisende runder. Han har dog ikke set noget tilsvarende det vi skal springe her, men jeg håber han springer som  han har gjort de sidste to dage. Jeg må tage en runde af gangen, og se hvad der sker, bemærker Andreas Schou. 

Klassen i dag starter kl. 13,25 og toppen ser således ud:

1. Beezie Madden (USA), Cortes C (0.16)
2. Rolf-Goran Bengtsson (SWE), Casall ASK (0.34)
3. Soren Pedersen (DEN), Tailormade Esperanza de Rebel (3.49)
4. Patrice Delaveau (FRA), Orient Express HDC (4.08)
5. Rodrigo Pessoa (BRA), Status (4.10)
6. Gregory Wathelet (BEL), Conrad de Hus (4.16)
7. Penelope Leprevost (FRA), Flora de Mariposa (4.40)
8. Daniel Deusser (GER), Cornet d'Amour (4.70)
9. Gerco Schroder (NED), Glock's London NOP (5.29)

 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen