Schweinsteiger i top i Brasilien

05-06-2023 18:33

Annika Knudsen Lorentsen

Den danskavlede hest Schweinsteiger gør sig lige nu særdeles godt bemærket i Brasilien, hvor den har stor succes med sin brasilianske rytter Lucio Osorio. Sammen er de i top af den brasilianske rangliste og de har vundet flere Grand Prix-klasser de sidste uger

Copyright Ridehesten.com
Lusio Osorio, Schweinsteiger og hesteejerne. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Varmblodsvallakken Schweinsteiger e. Lux Z/Churchill, der er opdrættet af Kim og Karina Hein, toppræsterer i Brasilien, hvor han flere gange har vundet med den 32-årige brasilianske rytter, Lucio Vinicius De Oliveira Osório, i sadlen. 

Siden den brasilianske rytter begyndte at ride Schweinsteiger, har de opnået flere gode resultater. For et par uger siden var ekvipagen bedst i en 150 cm Grand Prix, og i weekenden sejrede de i en 155 cm Grand Prix ved CSN5* Copa São Paulo. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Med resultatet har Schweinsteiger hjulpet Lucio Osório til den næstbedste placering på den brasilianske rangliste for seniorryttere, og i et interview med det brasilianske SHP, fortæller han blandt andet:

Copyright Ridehesten.com
Lucio Osorio og Schweinsteiger. Foto: SHP

– Jeg har haft Schweinsteiger i to og en halv måned. Vi kommer rigtig godt ud af det med hinanden, og siden første konkurrence har vi præsteret godt sammen. Jeg har allerede haft gode muligheder tidligere i forhold til ranglisten, men i år, arbejder vi virkelig hårdt på det, og jeg må takke hele mit team for at arbejde ustoppeligt. 

Schweinsteiger har gået i Danmark og Europa med forskellige danske ryttere inden han kom til danske Christina Nielsen og portugisiske Adir Dias de Abreus stald i Holland sidste år. Med Adir i sadlen gik Schweinsteiger flere succesfulde runder, inden Christina og Adir i fællesskab sørgede for formidlingen af vallakken til Nicole Lua og Lua Rosana, som i dag ejer den danskeavlede hest.  

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen