Se hvad det gør for vores heste

12-09-2023 12:12

En af de ryttere, der har spillet en stor rolle for den britiske EM-holdmedalje i guld, er Carl Hester, som sværger til, at hestene hjemme på hans ejendom har et udeliv sammen med andre heste

Copyright Ridehesten.com
Carl Hester og Fame, som var en vigtig spiller på det guldvindende britiske hold ved EM i dressur. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

56-årige Carl Hester er ikke blot en af de fire britiske ryttere, der vandt holdguld ved EM 2023 i Riesenbeck. Han er også træneren bag holdrytteren Charlotte Dujardin, der er en af verdens mest vindende dressurryttere, og som han har trænet, fra hun var helt ung.

Carl Hester underviser også deres holdkammerat Gareth Hughes, og faktisk fik deres holdkammerat Charlotte Fry også undervisning af Carl Hester, inden han skabte forbindelsen til sin gode ven, danske Anne van Olst i Holland, som Charlotte Fry sidenhen har redet hos. Således spiller Carl Hester en meget stor rolle i britisk dressur.

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Dujardins Imhotep er en af de heste, der hjemme hos Carl Heste går på fold om natten året rundt. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Ved et pressemøde under EM 2023 i Riesenbeck i sidste uge, hvor de britiske ryttere netop havde besat pladserne 3, 4, 5 og 14, gav Charlotte Dujardin og Carl Hester pressen et indblik i deres management hjemme på Carls ejendom Oaklebrook Mill, hvor deres konkurrenceheste lever et liv så tæt som muligt på det naturlige hesteliv.

Min hest går ude om natten sammen med en foldkammerat det meste af året, undtagen når floden er ved at oversvømme marken, fortalte Charlotte om sin dobbelte, individuelle bronzevinder Imhotep alias Pete.

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Dujardin og Imhotep. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Carl tilføjede, at det er en glimrende måde at holde varme heste som Imhotep og hans egen Vogue på, og da Carl selv bor på ejendommen, er han så den, som har skullet vænnet sig til lydene om natten, når hestene tager sig nogle ordentlige galopture. Det kan være meget bekymrende, men synet af glade heste opvejer frygten for skader.

Det kan lyde som om, at de løber Grand National, og jeg er så den, der hænger ud af vinduet om morgenen for at se, om de er kommet helskindede igennem natten, fortalte han i sin velkendte humoristiske tone.

Jeg er selv opvokset på øen Sark, hvor heste går frit omkring, og jeg er glad for, at vi kan give vores heste så meget frihed. Jeg er klar over, at det ikke vil fungere for alle, og jeg vil heller ikke prædike, hvad andre bør gøre, men jeg kan bare sige, at det fungerer for os – se hvad det gør for vores heste, som også opnår gode resultater!

Copyright Ridehesten.com
Carl Hester og Fame. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Ikke alle heste hos Carl Hester går ude om natten, men alle går på fold. Valegro er den trivelige type, der let bliver for tyk, så han kan ikke gå på græs døgnet rundt. Til gengæld nød han – selv i sin tid som verdens mest vindende dressurhest – mange gode rideture i naturen med sin hestepasser eller sin medejer; en ældre dame.

For mig er det naturligt, at hestene går ude så meget som muligt, og det er naturligt, at de spiser græs og går sammen med andre heste. Folk bliver nogle gange meget overraskede og tror os ikke, når vi fortæller, at mange af vores  konkurrenceheste går på græs – sammen! Det kan ikke lade sig gøre i lige stort omfang med alle heste, men jeg prøver at give dem den del af hestelivet. – Og så er det dejligt billigt at lade dem æde græs; man skal jo holde udgifterne nede i disse krisetider, sluttede Carl Hester med et grin.

Copyright Ridehesten.com
Carl Hester og Fame på ind på stadion for at blive hædret sammen de britiske holdkammerater. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen