Se unge Rosa fortælle om dressur

25-01-2023 10:12

Trine Askjær-Jørgensen

I et hyggeligt videoklip på Facebook fortæller bare 10-årige Rosa Reker Nilsson om, hvad dressur egentlig er for en størrelse, og hvorfor samarbejdet med hesten er så vigtigt

Copyright Ridehesten.com
Rosa Reker Nilsson. Foto: Klip fra videoen
Nyheden fortsætter efter annoncen

For dem, der allerede er langt inde i ridesporten og måske specielt dressuren, kan det virke så lige til, hvad det hele går ud på, og hvordan man rider og håndterer hesten til stævner og hverdag. Men ude fra kan særligt dressursporten være svær at forstå, fordi hele formålet med dressur er at få det til at se så let og yndefuldt ud som overhovedet muligt – og man skal helst ikke kunne se, at rytteren laver noget, når han eller hun sidder på hesten.

Disciplinen bliver imidlertid sammenlignet med klassisk ballet og betegnes som verdens sværeste sport, fordi der er utrolig mange ting, man skal have til at gå op i en højere enhed i den korte tid, man er inden på stævnebanen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

De, der dyrker sporten, ved også, at hesten ikke "bare gør det af sig selv", og at det kræver rigtig meget træning og et velfungerende samarbejde at lykkes.

I går kunne man på TV Bornholms Facebook-side se 10-årige Rosa Reker Nilsson fortælle om ridning, stævner, samarbejdet med hesten m.m. i en hyggelig video fra dressurstævne i Vestermarie Ridehal.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen