Selina kæmpede trods sygdom

08-08-2015 13:18

Britt Carlsen

UVM Verden - Det lykkedes ikke at få flere danske heste i finalerne ved UVM i Verden, da der i dag blev redet B-finaler for de 6-årige heste - sidst ude for Danmark Selina Hundstuen Solberg kæmpede med sygdom, men fik gennemført sit ridt

Selina red omgående Atterupgaards Caprirossi e. Caprimond fra Atterupgaard ud af banen efter endt ridt i dag i B-finalen, hun kæmpede med en maveinfluensa med deraf følgende svimmelhed. Det var stærkt gået af hende, overhovedet at ride Caprirossi gennem B-finalen. Sygdommen betød dog, at hun manglede den skarphed i sin ridning, som vi så det i kvalifikationen, men Atterupgaards Caprirossi blev rost af dommerne for sit potentiale, især på baggrund af hestens elastiske og letfodede trav.

Bedste danske hest blev Marburg's Zardetto e. Blue Hors Zack fra Hanne Lund og Henrik Hansen, der helt ekstraordinært har tre heste udtaget til dette verdensmesterskab (Fiontini og Fiontina). Tyske Ferdinand Fisch red til 7,8 points i dag og en femteplads i klassen, han blev bl.a. rost for at vise en hest helt på rette vej i sin uddannelse. Parret opnåede 7,9 for både ridelighed, galop og samlet indtryk.

Helene Melsen og Adrenalin Firfod e. Skovens Rafael fra Stutteri Firfod kom ind på 7. pladsen med 7,78 points. Dommerne så hesten dejlige galop, op-ad-bakke og de flotte, lige og gennemsprungne changementer, som parrets absolutte højdepunkter. De opnåede 8 for galop og ridelighed. 

B-finalens var svenskernes med sejr til Yvonne Österholm og Quarton e. Quaterback/Don Schufro med 8,46 foran Anna Svanberg, der red Revoluton e Skovens Rafael ind på andenpladsen for svenskerne med 8,38. Den sidste finaleplads blev givet til Lisa Lindner og Quotenkönig for westfalen og Tyskland. 

Se resultatet her. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen