Sensationel sejr i Salzbrug (video)

10-12-2023 07:53

Tre unge danske springryttere havde kvalificeret sig til European Youngster Cup i Salzburg i denne uge, hvor alle gik videre til Grand Prixen, som 20-årige danske Victoria Sophia Hjorth-Madsen og DV-hesten Catwalk V vandt

Copyright Ridehesten.com
Simone Scherff Hansen og Søndervangs Matilde. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Simone Hansen Scherff, Victoria Sophia Hjorth-Madsen og Jacob Theodor Schmidt har igennem kvalifikationsstævner i løbet af året banet sig vejen til finalen i European Youngster Cup, der afvikles under Amadeus Horse Indoors i Salzburg.

De tre danskere er ikke rejst forgæves til Østrig, for de lagde alle ud med at ride fejlfrit i torsdagens 140 cm kvalifikationsklasse, hvor Simone blev nr. 4 med sin 8-årige DV-hoppe Søndervangs Matilde e. Catoki/ Cassini II (opdr. Søndervang v/ Else og Nis Ravn), Jacob blev nr. 8 med 11-årige Commaron Z e. Comme Il Faut / Coronado, og Victoria blev 9'er med Catwalk V e. Cosmeo/ Heartbeat (opdr. Ole Christensen) i feltet af 28 ekvipager.

Copyright Ridehesten.com
Jacob Theodor Schmidt og Commarron Z. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I fredagens 145 cm kvalifikationsklasse var Victoria og Jacob igen fejlfrie og opnåede placeringer som hh nr. 8 og 9, mens Simone fik to nedslag og blev nr. 21. Rytternes samlede resultat fra de to kvalifikationer placerede dem alle tre blandt de 16 bedste, som skulle ride lørdag eftermiddags Grand Prix på 150 cm. Som eneste nation fik Danmark alle sine ryttere med i finalen.

Det er store forhold i Salzburg, hvor rytterne i dag red foran otte tusind tilskuere i den flotte, julepyntede hal med den karakteristiske, ovale ridebane.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jeg har aldrig før redet en 150 cm klasse, og det er også første gang for Catwalk, fortæller Victoria, der træner hos Kim Kjærgaard og har været på det danske ungdomslandshold de seneste år. Catwalk, der er efter superhoppen Kia V,  brækkede halsen på fold for fire år siden, men kom sig efter fem måneders boksro og efterfølgende genoptræning.

I Grand Prixen, der var en verdensranglisteklasse, fik Jacob desværre en del fejl, mens Simone have et enkelt nedslag. Kun to ryttere var fejlfri, og Victoria var en dem. I omspringningen red østrigske Lena Binder først og fik et nedslag. Det tog lidt af presset fra Victoria, der "bare" skulle ride den sikkert hjem – altså fejlfrit i sin og hestens debut i 150 cm. Det er lettere sagt end gjort, men de gjorde det.

Copyright Ridehesten.com
Victoria Sophia Hjorth-Madsen på mod sejren.

Det var stort med dansk sejr i European Youngster Cup i Salzburg til Victoria Sophia Hjorth-Madsen og Catwalk V og endnu større, da det vidste sig, at den unge danske også havde vundet samlet i turneringen takket være nogle gode resultater i kvalifikationerne tidligere på året. Victoria har i sæsonen indtjent 117 point med belgiske Roy Van Beeks 110 point og tyske Emelie Pieper med 102 point.

Resultat af Grand Prixen.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Victoria Sophia Hjorth-Madsen blev behørigt fejret som vinder af European Youngster Cup.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen