Sergio har føjet to DV'ere til flokken

03-01-2024 12:03

Den spanske dressurrytter Sergio Morón Basoco, der har en forkærlighed for dansk varmblodsheste, har i december måned fået sine to seneste nyerhvervelser hjem til Spanien

Nyheden fortsætter efter annoncen

Eventyret med dansk varmblodsheste startede for Sergio Morón Basoco, da han var 15 år gammel, og han og familien med rådgivning fra Sergios træner, Lauro Aguiló købte DV-vallakken Farnham L e. Fürst Rousseau/ Hochadel/ Welt As (opdr. Karsten Bundgaard) hos Helgstrand Dressage.

I kølvandet på Sergios internationale succes med Farnham L er flokken af danskavlede dressurheste i familiens stald Convixion Horses i La Rioja-regionen i det nordlige Spanien tiltaget. Siden 2018 har familien hvert år købt føl i Danmark – både privat og på Dansk Varmblods følauktioner.

Copyright Ridehesten.com
Sergio med Danseur og Brianna i Spanien. Foto: Privat

For en måned siden ankom de to seneste erhvervelser fra Danmark. Det drejer sig om hingsteføllet Bøggilds Danseur DWB e. Dynamic Dream/ Blue Hors Fifty Cent/ Ladas (opdr. Hanne Bøggild og Tommy Rasmussen), som spanierne erhvervede ved DV-følauktionen på Blue Hors i juni.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Desuden er det hoppeføllet Jestis Brianna e. Be Sure/ Fürstenball/ Weltjunge (opdr. Kirstine Decker og Jens Søgaard), som de købte i en privat handel. Fra samme opdrætterpar i Thy købte den spanske familie i 2018 hoppeføllet Jestis La-Fontaine e. Franklin/ Akinos/ Alibi og er derfor bekendt med deres avl.

– Jeg glæder mig til se at se disse to nye føl vokse op i løbet af de kommende år og til fremtiden med dem, skriver 22-årige Sergio Morón Basoco, der pt. læser i England og træner hos Carl Hester.

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner