Severo red rekord-kür og vandt kameltur (video)

29-04-2018 12:25

Camilla Tiefensee Schrøder

Helgstrand-rytteren Severo Jurado Lopez havde i går en usædvanlig dag i Hagen, som startede med lidt af en nedtur, men sluttede med kür-rekord på over 80 % med Deep Impact og en tur på kamelryg ved præmieoverrækkelsen

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nedtur blev til optur for Severo Jurado Lopez, som kan siges at have haft en usædvanlig lørdag ved Horses & Dreams i Hagen i går. I den tidlige Grand Prix-klasse måtte han trække sig med Sir Schiwago, men til gengæld slog han senere på dagen rekord med den 15-årige vallak Deep Impac 3 e. de Niro6/Rubinstein I (opdr. Bernhard Menke) i CDI4* rand Prix Freestyle to Music, hvor de opnåede en suveræn andenplads med hele 80.025 %.
– Sikke en skør dag, skrev den spanske dressurrytter lørdag på sin facebookside i går aftes.
– Om morgenen gik det hele lidt skævt med Schiwago, og det lykkedes mig ikke at ride ham, som jeg havde håbet. Men vi prøver igen. Og så ender Deep og jeg med at få vores bedste score med 80.025% og en andenplads i GP Freestyle, skriver Severo efterfulgt af en solbrillesmiley og festlige champagnebobler og stjerner.

Desperados tilbage i topform
Trods Severos fantastiske resultat formåede Kristina Böhring-Sprehe og Desperados. alligevel at overgå spanieren på Deep Impacts halvbror, Desperados FRH.
Ekvipagen, som tidligere har vundet medaljer ved både  OL, WEG og EM gjorde international comeback for kun en måned siden ved CDI-stævnet i Dortmund efter en lang skadespause. Hingsten, som er efter de Niro6/Wolkenstein II, har siden 2016 været i genoptræning, og selvom den nu har nået en alder på 17 år, har den vist sig at være tilbage i topform. I Dortmund vandt de stort, og den flotte kurs fortsatte ekvipagen i küren ved Horses & Dreams lørdag aften, hvor de vandt med hele 83.850 %.

For Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Don Olymbrio e. Jazz/Olympic Ferro blev det til en ottendeplads med scoren 73.875 %. Den 10-årige hingst var meget tændt, hvilket bl.a. resulterede i, at den sprang frem under etterchangementerne og derved tabte en del point.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fra kür til kameler
Det internationale stævne, som i år bærer titlen "Horses & Dreams meets the Royal Kingdom of Jordan 2018" havde sørget for en ekstra spektakulær præmieoverrækkelse, hvor de tre topplacerede ryttere Kristina Böhring-Sprehe, Severo Jurado Lopez og Patrik Kittel havde skiftet deres topdressurheste ud med kameler!
– Det var en meget sjov oplevelse, jeg har aldrig prøvet det før, fortæller Severo Lopez til Ridehesten.com
– Kamelen har en rigtig god skridt, men jeg tror nu alligevel, jeg holder mig til hesten, joker han.

De danske dressurryttere skal på banen for sidste gang i Hagen her til eftermiddag i Grand Prix Special. Klassen begynder 13.30, og Daniel Bachmann Andersen er til start på Blue Hors Zepter, Anna Zibrandtsen på Arlando og Anders Dahl på Selten Hw. Se startlisten.

Livestream via clipmyhorse.tv.
 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen