Severo snuppede sejren

13-05-2016 21:21

Britt Carlsen

Den spanske berider Severo Jurado Lopez sejrede i Grand Prix klassen foran Agnete Kirk Thinggaard og juniorrytterne seikrede sejren i Nations Cup 

Copyright Ridehesten.com
Severo Jurado Lopez - sejr i Grand Prix.

Severo Jurado Lopez rider efter en plads på det spanske landshold med Lorenzo. Parret er i spil til en plads på landsholdet til OL i Rio, og i dag beviste han, at han er på rette vej. Med 73,24% sejrede han i Grand Prix klassen presented by Gorrissen & Federspiel i et ridt, som bl.a. udløste 8,5 for hestens passage. Severo rider for Helgstrand Dressage, og han har tidligere startet NOHs Daijubo i Grand Prix. Da han blot kunne have en hest til start, overtog Andreas Helgstrand med kort varsel hesten, og den red han i dag ind på tredjepladsen i klassen.

Copyright Ridehesten.com
Agnete Kirk Thinggaard og Casio kom ind på andenpladsen.

Agnete Kirk Thinggaard og Casio er ved at finde sammen i et godt samarbejde inde på banen. Den store, imponerende skimmel fylder noget på en dressurbane, og Agnete, der er en del af bruttoholdet til OL på sin anden hest Jojo AZ, kom ind på andenpladsen i dagens Grand Prix med 69,82%

Der stod også Danmark på fjerdepladsen, idet Charlotte Heering red den ultra charmerende Bufranco til 68,9%

Australien stiller med otte ryttere, som alle er på bruttoholdet og kæmper indbyrdes om en billet til OL i Rio. Bedste australske rytter i dag blev Suzanne Hearn og Remmington, som kom ind på femtepladsen, og dermed blev klassens sidst placerede rytter. 

Se resultatet af klassen her. 

Copyright Ridehesten.com
De danske juniorryttere sejrede i Nations Cup.

Første hjemmesejr i Nations Cup
Celine Rørbæk Silfen, Camilla Andersen og Anne Mette Lyager viste stor styrke i holdkonkurrencen for juniorryttere ved Odense Horse Festival sponsored by ECCO. De tre unge kvinder satte tingene på plads ved at indtage hhv. første, tredje og fjerdepladsen i klassen, men den hollandske rytter Lisanne Zoutendijk snuppede andenpladsen.

Celine Rørbæk Silfen og Romio Højris var sikkerheden selv i front med 73,288% næsten to procentpoints foran den hollandske rytter. 

Stævnet bruges af landstræner Ulrik Sørensen til at vurdere rytterne styrker her ved sæsonens start, for han skal senere sammensætte to landshold, et til NM i Finland og et til EM i Spanien. 

Se resultatet af klassen her. 

 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner