Sidste mellemrunde afgjort

27-09-2015 19:26

På Heslegård blev de sidste 5 og 6-års heste i dag bedømt ved mellemrunden i Øst. Her sejrede Thomas Lassen for 5-års hestene og Michael Søgaard for 6-års hestene

Dagen på Heslegård blev startet af de aller yngste og mindste ryttere. Her vandt stævnets yngste rytter, Jospehine Gert Nielsen på kat. III ponyen, Schiwago LA2 for ponyer med 68,90%, mens at Lea Colding-Jørgensen på Lunds Bon Jovi vandt LA4, ligeledes for pony, med hele 73,28%.

Herefter fulgte de store heste, hvor de 5-årige dressurheste var de første som skulle i ilden ved dagens mellemrunde. Ved Mellemrunden på Middelfart i går blev der redet de helt store karakterer hjem, så det lagde også et hvis pres på dagens ryttere. Fürstenball blev den helt store vinder i dag, hvis man ser hvilken hingst de placerede var efter. Ikke kun førstepladsen var efter Fürstenball, men både anden, tredje og fjerdepladsen havde ham som fader. Vinderen af klassen, Thomas Lassen på Skovlygårds Faust e. Fürstenball/Milan (Opdr. Anne-Grethe Vang) havde dog ingen problemer med at kvalificere sig til JBK, da parret opnåede 8.720 points. Med 8,8 i både ridelighed og kapacitet, strøg de ind på en fjerdeplads på landsplan. Jan Møller Christensen og Fürstenblick e. Fürstenball/Bernstein (Opdr. Hanne Nielsen) galopperede sig ind på andenpladsen da de opnåede dagens højeste galopkarakter på 9,0. Samlet opnåede de 8.640 point, hvilket lagde dem på en femteplads med de to mellemrunder slået sammen. Som nummer tre blev det Filuis Fidentius e. Fürstenball/Andiamo (Opdr. Barbro & John Hvalsøe Saul) med 8,8 i både trav og galop, som gav en samlet sum på 8.600 points. 

Hos 6-års hestene var der et højt niveau, hvor vinder af dagens klasse også opnåede den højeste samlede karakter på landsplan. Michael Søgaard på Overgaard's Zacksu e. Blue Hors Zack/Londonderry (Opdr. Tove og Ove Møller Nørgaard), viste hvilken stor kvalitet hingsten indeholdt, da han red et 9 tal hjem i skridt og 8,8 i trav og kapacitet, som samlet gav 8.700 points og førstepladsen. Med 8.540 points, red Cathrine Dufour på Øgårdens Dior De Luxe e. Sandreo/Zardin Firfod (Opdr. Malene Munk og Ole Bleeg) andenpladsen hjem med 9,0 i skridt og 8,8 i trav. Med ligeldes 8.540 points, blev Michael Søgaard også nummer tre, denne gang på Slæbækgård's Santino e. Sir Donnerhall I/Carano (Opdr. Familien Himmelstrup). Parret opnåede blandt andet 9,3 for trav, som var dagens højeste travkarakter. 

Ridehesten var tilstede under dagens klasser. Husk at se billederne på Ridehesten.com i morgen!

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald