Sidste stævne på Blue Hors

24-11-2023 19:03

Annika Knudsen Lorentsen

Denne weekend danner Blue Hors rammen om ECCO Cup-finalen 2023, og det er det sidste stævne der bliver afholdt på Blue Hors, som igennem flere år har dannet rammen om et utal af vellykkede stævner

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Blue Hors ved Randbøl nær Vejle har igennem en årrække været et sted, hvor hestefolk er kommet flere gange om året, blandt andet når de har været arrangører af ridestævner på forskellige niveauer. 

I slutningen af september i år meddelte Blue Hors, at de lukker ridecenteret i Randbøl, da de har valgt at mindske forretningen, og blot flytte en lille del til deres andet stutteri, Stutteri Ask. I pressemeddelelsen omkring beslutningen stod der blandt andet:

"Blue Hors har igennem de sidste 30 år leveret nogle imponerende sportslige og avlsmæssige resultater og indfriet sine ambitiøse målsætninger. Kirk Kristiansen familien, der ejer Blue Hors, har over den senere periode gennemført et generationsskifte fra 3. til 4. generation. Som et naturligt element i denne proces har familien også drøftet fremtiden for Blue Hors.

Kirk Kristiansen familien har besluttet sig for et mindre og mere enkelt setup. Det er derfor deres ønske, at Blue Hors fra 2024 bliver nabo til Stutteri Ask på Fyn. Familiens ridesportsaktiviteter, både dressur og springning, bliver derved samlet på Fyn, og Blue Hors vil dele faciliteter med Stutteri Ask, der fortsætter med samme aktivitetsniveau som nu."

Copyright Ridehesten.com
Kjeld Kirk Kristiansen fotograferet under et åbent hus-arrangement i Blue Hors' flotte opvisningshal. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Beslutningen, som I kan læse mere om her, betyder også, at stævnet på Blue Hors i denne weekend, bliver det sidste i en perlerække af stævner, som stutteriet har stået bag. Weekenden byder på ECCO Cup-finalerne, et stævne, som Blue Hors flere gange har været værter for. Foruden ECCO Cup-finalerne, har man på Blue Hors også dannet rammen om Pavo og Dansk Ride Forbunds championatsfinaler flere gange, afholdt internationale stævner, afholdt Blue Hors Dressurfestival, forskellige Dansk Varmblods arrangementer og meget mere. 

Ridehesten sætter i magasinet fokus på Blue Hors, og allerede i novemberbladet, som udkom tidligere denne måned, kunne man læse den første af artiklerne, som omhandlede hvad der skal ske med Blue Hors. I december, januar og februar tager Ridehesten alle med igennem tre årtier på Blue Hors. 

Følg weekendens stævne på Blue Hors.

Copyright Ridehesten.com
Opvisningshallen på Blue Hors. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen