Sikke en debut!

14-01-2023 16:36

Mille Albinus Hjermitslev

Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter havde en stor opgave foran sig i dag i deres debut, der tilmed var en World Cup Grand Prix. Det var dog svært at se, at den klædelige ekvipage ikke har mere erfaring sammen

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zirrus ved DM 2022. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Copyright Ridehesten.comBlue Hors Zepter og Daniel Bachmann i 2019. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø OlsenAndensidste ekvipage i dagens FEI World Cup Grand Prix i Basel var Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack/ Wolkentanz II. World Cup klassen var Nannas første start på den 15-årige OLDBG vallak, som tidligere har gået internationalt med Daniel Bachmann, svenske Patrik Kittel og spanske Christian Tudela Ruiz. Den meget store hest har tidligere kun gået stævner med mænd, men har ifølge Nanna, som da også er rutineret i at overtage heste, været nem at overtage og ride på. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var en top motiveret og frisk Blue Hors Zepter, der gik på banen i flot form. I starten af programmet sneg der sig en enkelt fejl ind i traversen, hvor Zepter bliver en smule spændt. Det blev dog den eneste fejl fra den nye ekvipage, der især viste en yderst nydelig piaffe og passage. Ekvipagen viste hertil et flot galopprogram, dog med lidt spændinger i galoptraversen. Med en række flotte ettere, flot aktiv passage ned af midterlinjen og en afsluttende fantastisk piaffe, afsluttede ekvipagen alt i alt deres debut meget imponerende.  

Sikke en start for Nanna og Zepter, der må siges at klæde hinanden godt. De blev belønnet med imponerende 75.152%, og lagde sig direkte ind på en foreløbig tredjeplads. 

Quantaz forstyrret af publikum
Det stod dog klart, at tredjepladsen ikke var sikker, for som sidste rytter var den altid farlige Isabell Werth. Den tyske rytter havde tophesten DSP Quantaz e. Quaterback/ Hohenstein med i dagens World Cup, og ekvipagen viste et absolut topniveau. Der indsneg sig dog fejl i programmet, især da Quantaz blev forstyrret af publikum. En høj lyd, måske fra en tabt kop eller lignende, fik hingsten til at lave flere fejl i en af changementserierne. Den rutinerede tyske rytter kom dog hurtigt tilbage på sporet og afsluttede programmet i samme flotte stil som før. Det gav ekvipagen 78.261% og en placering som nummer to. Dermed endte Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter på en flot fjerdeplads

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og DSP Quantaz ved VM i Herning 2022. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Bredow-Werndl og Dalera fortsætter vinderstime
Jessica von Bredow-Werndl, der ikke er blevet slået siden juni 2021, havde medbragt sin EM-, VM- og OL-vindende hest TSF Dalera BB e. Easy Game/ Handryk. Derfor var ekvipagen da også en klar forhåndsfavorit i dagens World Cup-klasse. Ekvipagen leverede et nydeligt program i en flot balance og med god aktivitet. Regelmæssighed og flydende overgange gav ekvipagen høje karakterer, og kun få detaljer kunne kritiseres. For eksempel i den samlede skridt, hvor Dalera mistede takten. Til gengæld var galopprogrammet udført til perfektion og med flot ridning af Jessica. Ekvipagen sluttede da også med flotte 83.456% og en klar placering som nummer et. 

Copyright Ridehesten.com
Jessica von Bredow-Werndl og TSF Dalera BB ved EM i 2021. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

På tredjepladsen kom hollandske Dinja van Liere og hendes tophest Hartsuijker e. Johnson/ Scandic. Ekvipagen leverede også et flot program med karakterer, der var en anelse højere end Nanna Merralds. 75.609% blev det, der sikrede dem en placering på podiet. Om Nanna Merrald og Blue Hors Zepter kan slå dem i morgen, bliver spændende at se. 

Top fem i FEI World Cup Grand Prix, Basel: 

 • Jessica von Bredow-Werndl og TSF Dalera BB med 83.456%
 • Isabell Werth og DSP Quantaz med 78.261%
 • Dinja van Liere og Hartsuijker med 75.609%
 • Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter med 75.152%
 • Benjamin Werndl og Daily Mirror 9 med 75.065%
Fakta
Dansk dommer iblandt

I dagens Grand Prix-klasse var danske Hans-Christian Matthiesen, dyrlæge og overdommer i dressur, at finde i et af dommertårnene. Dommerpanelet så ud som følgende: 

Dommer E: H.-C.Matthiesen, Danmark
Dommer H: H.Voser, Schweiz
Dommer C: M.Ringmark, Sverige
Dommer M: R.Saleh, Frankrig
Dommer B: K.Wüst, Tyskland

Fold up

I morgen er der Grand Prix Kür med starttid kl. 11.30, og du kan se med på ClipHyHorse.tv

Ligeledes kan du se World Cup i springning kl. 14.15, hvor Andreas Schou starter som nummer 18. 

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister. 

Fakta
Sæson 2022/2023 i FEI World Cup dressur

FEI World Cup dressur i den vesteuropæiske liga: 

 • Vilhelmsborg, Aarhus, 21.-23. oktober 2022
 • Lyon, Frankrig, 26.-30. oktober 2022
 • Stuttgart, Tyskland, 9.-13. november 2022
 • Madrid, Spanien, 24.-26. november 2022
 • Salzburg, Østrig, 8.-11. december 2022
 • London, England, 15.-16. december 2022
 • Mechelen, Belgien, 26.-30. december 2022
 • Basel, Schweiz, 12.-15. januar 2023
 • Amsterdam, Holland, 26.-29. januar 2023
 • Neumünster, Tyskland, 16.-19. februar 2023
 • Gøteborg, Sverige, 23.-26. februar 2023
 • 's-Hertogenbosch, Holland, 9.-12. marts 2023

Finale: Omaha, Nebraska USA, 4.-8. april 2023

Fold up
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen