Smil på læben og lyst til at lære (video)

06-06-2021 19:09

Annika Knudsen Lorentsen

Ved weekendens træningssamling i Ikast, var der mødt mange glade ryttere op, som virkede taknemmelige over at være blevet en del af talentprogrammet DRF SpringDanmark Talent. Ved dagens træning hos berider Johnny Hansen var de fokuserede, positive og klar til at tage imod den læring, som talentprogrammet gerne vil give de unge talenter med på vejen

– Det har været et ønske at få kontakt til talentmassen før end vi tidligere har gjort, og hjælpe talenterne videre mod udtagelse til bruttotrupperne, forklarer Michelle Kjær Petersen, som er elitekoordinator hos Dansk Ride Forbund, og som er en af kræfterne bag det nye talentprogram DRF SpringDanmark Talent.

I denne weekend stod den på den fjerde og sidste træningssamling i denne omgang i talentprogrammet, hvor turen var kommet til talentafdeling MIDT. Her var 21 ryttere mødt op for at modtage kyndig undervisning fra berider Johnny Hansen, og for at møde hinanden.

Fakta
Om DRF SpringDanmark Talent

Dansk Ride Forbund har en målsætning om, at Danmark bliver blandt verdens bedste nationer i springning. Forbundet tror på, at et bredt samarbejde med ridesportens interessenter, og en aktiv talent- og eliteudvikling er vejen frem mod målet. Derfor har rideforbundet med støtte fra foreningen SpringDanmark udviklet talentprogrammet DRF SpringDanmark Talent, som henvender sig til ryttere i alderen 12-18 år, og ambitionen er at sikre en styrket talentudvikling, samt et rød tråd frem mod udtagelse til landsholdene i de forskellige aldersgrupper.  

Talentprogrammet er delt op i fire regioner, hvor der årligt afholdes to træningssamlinger i hver region. Disse regioner er Talent ØST (Sjælland og Bornholm), Talent SYD (Fyn og Sydjylland), Talent MIDT (Midtjylland) og Talent NORD (Nordjylland). Knap 100 ryttere er blevet udtaget til talentprogrammet i alt, og de er udvalgt blandt rigtig mange interesserede ansøgere. 

I dag red rytterne undervisning ved Johnny for anden gang denne weekend, og der var en tydelig forbedring at se hos alle ekvipagerne fra i går til i dag. Det fortæller Johnny, som var godt tilfreds med dagens træning og med niveauet blandt rytterne: 

– Det er dejligt at se, hvor hurtigt, de unge mennesker tager de ting, som jeg forklarer, til sig. Der var en tydelig forbedring at se hos ekvipagerne i dag, hvor der var kommet meget mere kontrol og ro på, efter at de havde fået forklaret nogle værktøjer, som de hver i sær kan bruge i deres ridning. 

Glade ryttere og forældre
Alle ryttere og forældre var i godt humør, og mens der under ridningen var stor koncentration, så var der tid til grin og store smil efter endte ridt, som var gået godt, eller mens man sad på sidelinjen og observerede rytterne på de andre hold.

To af de ryttere, som i denne weekend var i Ikast var 16-årige Frederikke Bisgaard Johansen fra Vejle og 14-årige Smilla Kirial Hylleberg fra Viborg, og de to piger var meget begejstrede for at have fået denne mulighed.

– Det er fedt at få bedre relationer til de andre ryttere, som man jo har mødt til stævner, fortæller Smilla, mens Frederikke tilføjer: 

– Det er dejligt, at der er noget for os, som måske ikke lige er klar til landsholdet. Jeg er lige rykket op på hest, og jeg er sikker på, at jeg kan få rigtig meget ud af at være med i talentprogrammet. 

I videoen nedenfor kan I høre Smilla og Frederikke fortælle lidt om, hvorfor de er glade for denne mulighed, mens I i næste udgave af magasinet Ridehesten kan læse en mere dybdegående artikel om DRF SpringDanmark Talent. Her fortæller Johnny og Michelle mere om programmet, mens også flere af rytterne fortæller om, hvad de håber at få ud af de samlinger, som de kommer til gennem programmet. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner