Sommerfuglene kan ikke være i maven

05-03-2019 06:19
Avl|

Hos Stutteri Tophøj er stemningen spændt, for der er både meget at være stolt af, men også meget på spil. Det er nemlig lykkedes stutteriet at få udtaget ikke mindre end to hingste til kåringen samt en hoppe til UCH i dressur i Herning i år

Copyright Ridehesten.com
Tophøjs Falchetto.
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Sommerfuglene kan ikke være i maven lige nu, siger Anette Nilausen, som driver Stutteri Tophøj sammen med sin mand Niels-Jørgen Johansen, og beskriver den vilde situation, at Stutteri Tophøj har fået udtaget tre af deres opdræt, som skal vises til Dansk Varmblods Hingstekåring 2019.

Det er stutteriets avlsmål at avle sunde, ædle og højtstillede dressurheste med tre gangarter, der er gode, taktfaste og funktionelle. Og så skal stutteriets heste også have et godt og samarbejdsvilligt temperament.

Nu peger pilen på, at Stutteri Tophøj har valgt rigtigt, da det blev besluttet, hvilke hopper, der skulle krydses med hvilke hingste. Tre opdræt skal nemlig vises frem i Herning i år, og en fjerde hest er på reservelisten.

Der er tale om de to hingste Tophøjs Falchetto e. Floriscount I/Solos Landtinus og Tophøjs Tebaldo e. Tailormade Temptation/Blue Hors Don Romantic/Solos Landtinus.

Derudover dressurhoppen Tophøjs Florentina e. Floriscount/Solos Landtinus, som skal vises frem i unghestecampionatet for dressurheste.

 

Topryttere til alle tre heste

Stutteri Tophøj har solgt de tre fremragende ungheste til topryttere, som nu giver hestene de bedste muligheder for at vise deres talent og potentiale. Tophøjs Falchetto ejer Stutteri Tophøj dog fortsat 50 procent af, hvorimod den anden halvdel er solgt til dressurrytter Andres Helgstrand, Helgstrand Dressage.

Om Tophøjs Falchetto fortæller Anette Nilausen følgende.

– Tophøjs Falchetto er både en arbejdsom, flink og rar hest, som har meget udstråling. Han er meget velgående med stor bagbensaktion, og han griber godt ind under sig. Han er meget ædel og smuk, og sådan en type hest, som man bare får øje på, siger Anette Nilausen og fortsætter.

– Vi er meget glade for den udvikling, der er sket med Tophøjs Falchetto, som trænes på Helgstrand Dressage, som ikke er længere væk end, at vi kan følge ham tæt. Vi håber og tror på ham, og vi er super spændte på at se ham i Herning, siger Anette Nilausen.

Om Tophøjs Tebaldo, som ejes af norske Kristin Andresen, fortæller Anette Nilausen, at hun glæder sig over, at han skal vises frem i Herning i år, da en skade sendte ham til tælling sidste år, hvor han også var udtaget til kåring i Herning.

– Tophøjs Tebaldo er en stort gående hest, som vi er super spændte på at se i Herning. Vi har god og jævnlig kommunikation med Kristin Andresen, som vi er taknemmelige for, giver Tebaldo mulighed for at vise sit store talent, siger Anette Nilausen.

Foruden de to hingste, der skal med til Herning, har Stutteri Tophøj også dressurhoppen Tophøjs Florentina, som er ejet af dressurrytter Anna Zibrandtsen.

– Jeg synes, at Florentina er en virkelig god hest med masser af kapacitet. Florentina er en gangartshest, som jeg virkelig tror på kommer langt, siger Anette Nilausen og fortsætter.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg er meget glad for, at vi har solgt Florentina til Anna Zibrandtsen, som kan udnytte dens store potentiale, siger hun.

Sidst Anette så Florentina var i oktober til egnethedstesten på Blue Hors, så derfor er hun spændt og glæder sig til at se hende igen, fortæller hun og uddyber.

– Vi har hjertet med i arbejdet med vores opdræt, og det er ikke bare en fabrik, der skal fungere. Derfor er det vigtigt for os, at vi kan følge hestene, når de forlader stutteriet, og rejser ud i verden, siger Anette Nilausen.

Anette Nilausen fortæller, at de er dybt taknemmelige for, at gode ryttere køber deres heste og viser dem frem ude i verden – noget de er både afhængige af og glade for på det mindre stutteri.

 

40 herlige år i Herning

Når det om ganske kort tid atter bliver tid til at drage til Herning for Anette, bliver det omtrent den 40. gang, hun skal afsted. Hun fortæller, at hun håber, at det i år kan blive til to kåringer og til en placering i UCH, men hun gør samtidig meget ud af at forklare, at hun håber på, at det hele går godt og efter planen, men at hun ikke vil forvente noget, da hun ved, at når man har med heste at gøre, kan der være mange ubekendte, som kan gå ind og ændre på forventninger –og så bliver man bare skuffet, mener hun. Derfor nøjes hun med at håbe på, at hestene fra Stutteri Tophøj får medvind i sejlene i Herning.

– Vi er meget spændte. På en skala, der går fra en til ti, så er lægger vi på en tiér. Vi har aldrig prøvet at få en hingst kåret før, så lige nu kan sommerfuglene ikke være i maven, siger Anette Nilausen.

Det er ikke svært for Anette Nilausen at svare på, hvad hun glæder sig mest til i Herning i år.

– Jeg glæder mig til at se de tre heste. Hvordan de klarer det på dagen, og hvordan de bliver bedømt, siger hun.

Herning tilbyder en ramme, hvor heste af en vældig høj kaliber samles og dammer rammen om, at man som avler kan vurdere, hvordan ens opdræt potentiale er i forhold til de andres, fortæller Anette Nilausen.

– Herning er højdepunktet på året, når man er avler. Her får man fingeren på pulsen, og det er kæmpestort og vigtigt, siger Anette Nilausen og fortsætter.

– I år bliver det ekstra spændende at komme til Herning, fordi vi har tre af vores opdræt med. For os betyder det, at folk ude i verden får øje på os, siger Anette Nilausen.

Den cadeau der ligger i at få tre heste udtaget til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning i år betyder for Anette Nilausen og hendes mand, at de får bekræfter, at de har satset rigtigt med de hopper og hingste, de har valgt.

– Lige meget, hvordan det går i Herning, så er det at vi har tre heste med i en bekræftelse af, at det vi gør fungerer, og vi bare skal arbejde videre, siger Anette Nilausen afsluttende.

/DVHerning.

Copyright Ridehesten.com
Anette Nilausen.

Læs også

De er udtaget til unghestechampionatet i springning

23-11-2021 06:23, af Annika Knudsen Lorentsen

Årets egnethedstest-stævner i Dansk Varmblod er overstået og det er nu officielt, hvilke ekvipager der er udtaget til det kommende unghestechampionat i forbindelse med Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning til marts. I springning er der sat navne på 40 udtagne ekvipager, samt 10 reserver, og flere ryttere er lykkedes med at kvalificere mere end en hest

De er udtaget til unghestechampionatet i dressur

22-11-2021 19:18, af Annika Knudsen Lorentsen

Årets egnethedstest-stævner i Dansk Varmblod er overstået og det er nu officielt, hvilke ekvipager der er udtaget til det kommende unghestechampionat i forbindelse med Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning til marts. I dressur er der sat navne på 50 udtagne ekvipager, samt 15 reserver

Så er billetsalget til hingstekåringen begyndt

01-10-2021 20:25, af Thomas Bach Jensen

I eftermiddag kl. 16 er billetsalget startet til Dansk Varmblods Hingstekåring 2022, der som altid finder sted i uge 10 i MCH Messecenter Herning. Har du sikret dig dine billetter?

Hård kamp om sejren i CSI2* Medium Tour

07-03-2019 19:02, af Annika Knudsen Lorentsen

Lynhurtige Christian Jansen formåede at sætte de udenlandske temporyttere til dørs, og han sikrede derfor en dansk sejr i dag i KRAFFT Medium Tour ved Dansk Varmblods Hingstekåring

To dage til starten går ved World Cup Herning

14-10-2019 14:33, af Annika Knudsen Lorentsen

Lige om lidt, om blot to dage, starter de første klasser ved World Cup Herning, som finder sted i MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen fra onsdag til søndag

Ny KRAFFT til Dansk Varmblod

20-09-2017 16:33, af Britt Carlsen

Dansk Varmblods Hingstekåring med meget mere i MCH Messecenter Herning samt forbundets eliteskue på Vilhelmsborg har udviklet sig til at blive særdeles attraktive arrangementer for virksomheder. Her får man maksimeret sin profil, og senest er den internationale fodervirksomhed KRAFFT indtrådt som storsponsor for forbundet med virkning fra årsskiftet

Alle kan lære at ride Grand Prix - clinic i Herning

03-03-2018 21:43, af Thomas Bach Jensen

Hvert år byder Dansk Varmblods Hingstekåring på et specialarrangement torsdag aften, og det har oftest været en dressurclinic. I år er det en person, som man kan forvente vil nå helt ud til de bagerste publikumsrækker, nemlig den svenske dressurrytter Patrik Kittel

Stormøde om EM

04-02-2013 08:11, af Britt Carlsen
I weekenden mødtes godt 50 entusiastiske områdeledere i MCH Messecenter Herning for, for alvor, at få taget hul på den mange opgaver der venter forud for afviklingen af EM i Herning til august

En ægte bevægelseskunstner på auktion

13-10-2021 14:16, af Thomas Bach Jensen
Avl|

Det lette og elegante hingsteføl Guldbæks McQueen kan blive din fremtidige dressurhest, hvis du griber årets sidste chance for at erhverve dig et udsøgt kvalitetsføl på en af Dansk Varmblods følauktioner, DWB World Cup Foal Auction ved World Cup-stævnet i MCH Messecenter Herning, der løber af stablen i næste uge

De første hingste er kåret

09-03-2017 16:20, af Britt Carlsen

Dansk Varmblods hingstekåring i MCH Messecenter Herning er i fuld gang, og allerede i dag er de første ældre hingste blevet kåret, så de kan deltage i præsentationsklasserne de kommende dage

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Annika Knudsen Lorentsen

Annika Knudsen Lorentsen
25 28 60 63
akl@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hestevognsulykke kostede kusk livet

27-11-2021 21:58, af Christine Krogh Frausing

En kvindelig kusk kom alvorligt til skade i en hestevognsulykke, hvor kvæstelserne endte med at koste hende livet. Det var en løbsk hest der forårsagede ulykken, hvor hestevognen væltede med passagere i

Pony blev fundet 3 år efter den var forsvundet

24-11-2021 15:45, af Annika Knudsen Lorentsen
Pony|

I et svensk radioprogram kunne man tidligere på ugen høre et indslag om en pony, som for en del år siden forsvandt sporløst fra sin fold i Sverige, hvorefter ejeren lang tid efter blev kontaktet af en kvinde fra Finland, som troede hun havde købt Dumle. En tragisk historie, som endte lykkeligt, da Dumle og hans ejer igen blev forenet efter tre år

Charlotte Dujardin genforenes med Gio

25-11-2021 09:51, af Christine Krogh Frausing

Charlotte Dujardin genforenes med sin OL-hest, Gio, når de til jul skal ride World Cup ved London International Horse Show, hvor danske Nanna Skodborg Merrald ligeledes tilslutter sig

Dansk magtdemonstration i Stockholm af Dufour og Krüth (opdateret)

28-11-2021 14:16, af Kristine Ulsø Olsen

Nærmest alting lykkedes i dag for både Cathrine Dufour og Carina Cassøe Krüth i küren ved Saab Top 10. De to danske piger red begge helt fænomenalt og det sikrede dem på flotteste vis anden- og tredjepladsen blandt verdens bedste ryttere

Helgstrand betaler 7 mio kr. for ny Vitalis-søn

22-11-2021 21:17, af Thomas Bach Jensen
Avl|

Ved westfalerhingstekåringen i Münster-Handorf er auktionen over kårede hingste i fuld gang, og den imponerende unghingste efter Vitalis/ Fidertanz/ Sandro Hit blev solgt til Helgstrand Dressage for 940.000 euro

Komfortabel andenplads til Dufour og Bohemian

27-11-2021 13:45, af Kristine Ulsø Olsen

Bohemian satte nærmest ikke en hov forkert under dagens Grand Prix ved Saab Top 10 og det resulterede i at han og Cathrine Dufour red sig ind på andenpladsen med 79% efter tyske Jessica Von Bredow-Werndl. Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera besatte sjettepladsen efter stor uenighed blandt dommerne

Carina og Cathrine er klar til Saab Top 10

26-11-2021 09:24, af Kristine Ulsø Olsen

Der er lagt op til en spændende weekend med dressur i absolut topklasse, når der ved Sweden International Horse Show skal rides det prestigefyldte Saab Top 10 Dressage. Både Cathrine Dufour og Carina Cassøe Krüth er ankommet til Stockholm, hvor de er klar til at indtage Friends Arena

Sofie Thomsen kåret til årets sportsnavn i Høje-Taastrup

23-11-2021 11:32, af Annika Knudsen Lorentsen

Ponydressurrytter Sofie Loua Bredahl Thomsen er blevet kåret til årets sportsnavn i Høje-Taastrup kommune efter flere flotte resultater i ponydressuren. Det er første gang, at en rytter tager prisen og Sofies rideklub, Vestegnens Rideklub er meget stolte over, at en af deres ryttere har modtaget denne pris

Tre rideture sammen og så til Christmas Show

27-11-2021 09:58, af Christine Krogh Frausing

Christmas Show Warm Up for ponyer er et af de mest populære ponystævner i Danmark. Josefine Damkilde Jacobsen var tilmeldt, men desværre fik hendes pony en øjenskade lige op til stævnet. Derfor brugte hun Instagram til at forsøge at finde en pony hun kunne låne, og nu har hun altså været til start med en pony hun kun havde siddet på tre gange inden

Favoritterne sejrede hos junior- og ungrytterne

28-11-2021 18:30, af Kristine Ulsø Olsen

Nærmest som forventet, så blev det til sejr for Frederikke Gram Jacobsen med en kür til over 81% i juniorrytternes ECCO Cup-finale, mens storfavoritten Sara Aagaard Hyrm for andet år i træk sejrede hos ungrytterne