Sophia Ludvigsen: Det er vildt

04-05-2024 21:20

CDIO Compiègne: 21-årige Sophia Ludvigsen har de seneste år haft stor succes på både nationale og internationale baner, men det er alligevel en vild oplevelse for hende at have sejret i fire ud af fire mulige klasser i Compiégne

Copyright Ridehesten.com
Sophia Ludvigsen og Blue Hors Quintana til præmieoverrækkelse. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Sophia Ludvigsen er nærmest født på en hest, og hun har vundet adskillige medaljer ved både DM, NM og EM. I 2020 blev hun udvalgt til at være en del af Blue Hors’ talentprogram, og efterfølgende blev hun også ansat som rytter på stutteriet i Randbøl, hvor hun er blandt de få, der rykker med til Stutteri Ask på Fyn i slutningen af sommeren.

Copyright Ridehesten.com
Sophia Ludvigsen og Blue Hors Touch Of Olympic L. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Denne weekend har hun haft to heste til start i Compiégne, nemlig Blue Hors Quintana e. Quantensprung/Desperados i U25-klasserne og Blue Hors Touch Of Olympic L e. Blue Hors Don Olymbrio/Fidermark (opdr. Anja & Jan Petersen) i ungrytterklasserne. Med begge heste har hun gjort fuldstændig rent bord, da hun i går startede stævnet ud med at vinde begge klasser på hestene, og det job fuldførte hun også i dag.

I formiddags var hun til start i ungrytterklassen på Touch Of Olympic, som hun har overtaget fra Nanna Skodborg Merrald, og det er faktisk ekvipagens første stævne sammen. Med 71,12% gentog de gårsdagens sejr med næsten tre procent ned til andenpladsen.

Han er virkelig virkelig sjov. Der er noget tænding på ham, men stadigvæk til at styre og han er sjove at arbejde med, fortæller Sophia om Touch.

Quintana og Sophia kender efterhånden hinanden rigtig godt, og det bliver spændende at se, om de om få uger kan forsvare DM-guldet, når U25-rytterne mødes til DRF-mesterskabet i Vallensbæk. I dag fik de trænet deres kür, og her satte de helt og aldeles konkurrenterne til vægs. Med intet mindre end 77,47% vandt de overlegent klassen med over seks procent til klassens andenplads.

Stævnets start - og resultatlister.

Hør herunder Sophia fortælle mere om Touch Of Olympic og hvordan der er at være i Compiégne, selvom at hun har prøvet at ride mange store stævner.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing