Søren stiler efter VM med Todt Un Prince Ask (video)

21-10-2021 14:23

Annika Knudsen Lorentsen

Todt Un Prince Ask er tilbage på startlisten efter en skadesperiode, hvor han i denne uge går nogle mindre klasser ved World Cup Herning. Hingstens faste rytter Søren Møller Rohde, chefberider på Stutteri Ask, håber på, at de bliver klar til VM her i Herning næste sommer

Copyright Ridehesten.com
Søren Møller Rohde og Todt Un Prince Ask ved World Cup Herning 2021. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 13-årige hingst Todt Un Prince Ask e. Baloubet du Rouet/Clair de B'Neville har ikke været til start i omkring et år på grund af en skade, men til stor glæde for hestens ejer, Stutteri Ask, er den succesfulde hingst nu tilbage på stævnebanerne. 

Det er dejligt at have ham tilbage på stævnebanerne [Søren Møller Rohde]

Han er nemlig, sammen med sin rytter, Søren Møller Rohde, til start ved World Cup Herning, hvor han indtil videre har gået to fine fejlfrie runder i 125 cm. Hingsten gik EM i 2019 og er derfor vant til at springene er væsentligt højere, men da planen er at bygge ham grundigt op, så han får al den styrke han har brug for, har de valgt at starte roligt ud. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Han har gået rigtig fint synes jeg. Siden han var ovre sin skade, har planen været at bygge ham langsomt op, og derfor går han ikke højere endnu. Det er dejligt at have ham tilbage på stævnebanerne og nu skal vi fortsætte med at træne ham efter planen, fortæller Søren Møller Rohde, som videoen nedenfor fortæller, at de går efter en plads på det danske hold ved VM i Herning 2022. 

Todt Un Prince Ask gik som nævnt på det danske hold ved EM i Rotterdam i 2019, hvor han sammen med Søren havde stor succes. Ekvipagen gik i den individuelle finale og sluttede sammenlagt som nr. 19. Ved World Cup Herning i 2019 blev ekvipagen desuden placeret som nr. 2 i den 150 cm høje Grand Prix. 

VM, som Søren stiler efter at ride på Todt Un Prince Ask, finder sted i Herning fra den 6.-14. august, og bliver den til dato største ridesportsbegivenhed i Danmark. 

Copyright Ridehesten.com
Søren Møller Rohde og Todt Un Prince Ask ved World Cup Herning 2021. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner