Spændende fremtidsføl i laboratorierne

29-01-2020 11:57
Avl

Med moderne reproduktionsteknikker bliver der i vintermånederne udtaget og befrugtet æg til nedfrysning for senere at placere embryonerne i en rugehoppe. Landets hestehospitaler melder allerede om meget spændende kombinationer 

Copyright Ridehesten.com
Bøgegårdens Don Romina som Årets Hoppe i DV med sit daværende ejerpar, Marianne og Andreas Helgstrand. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Stutteri Straight Horse i Allerød ejer to helt særlige hopper, som er mødre til flere topheste. Det er EBRDH Romanik e. Blue Hors Romanov/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Marianne Helgstrand), der er mor til bl.a. Glock’s Zonik, samt EGRDH Bøgegårdens Don Romina, der er mor til bl.a. Sezuan.

Nyheden fortsætter efter annoncen

De to hopper har været til udtagning af æg og ICSI, og der er i weekenden frosset to embryoner med helt unikke afstamninger; nemlig kombinationen Sezuan og Romanik samt Zonik og Bøgegårdens Don Romina (opdr. Theodor Schmidt). Nu krydses der fingre for, at de to embryoner vil etablere en drægtighed og udvikle sig hele vejen til levedygtige føl af særlig kvalitet.

Hos Helgstrand Dressage i Nordjylland findes GRDH-hoppen Queenparks Wendy e. Sezuan/ Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer), der endnu ikke har nogen afkom registreret i Danmark, men kan allerede nu som 6-årig vise et usædvanligt CV med egenpræstation i særklasse. Alene i 2019 vandt hun DV's unghestechampionatet i Herning, tog bronze ved unghesteverdensmesterskabet i hollandske Ermelo og vandt DRF-championatet i Randbøl. Fra Wendy er der nedfrosset en embryon med unghingsten Fynch Hatton e. Formel Eins/ Sir Donnerhall I som far.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen