Spanien skifter ud inden holdkonkurrencen

26-07-2021 21:02

I morgen skal dressurrytterne ride Grand Prix Special ved OL og her under et døgn inden at klassen starter, har Spanien benyttet sig af den nye udskiftningsregel, som betyder at Jose Antonio Garcia Mena skifter hest

Copyright Ridehesten.com
Jose Antonio Garcia Mena og Sorento i søndagens Grand Prix. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Ved dette OL er det et helt nyt koncept som er indført hos dressurrytterne, som blandt andet betyder at der kan skiftes ud på holdene mellem weekendens Grand Prix og frem til to timer før starten på morgendagens Grand Prix Special. Tidligere var det fire ryttere som red for hver nation, men en del af det nye koncept gør at det kun er tre ryttere som er på holdet og i stedet en rejsende reserve. 

Netop reserven har Spanien nu fået brug for, da de under et døgn inden den afgørende holdkonkurrence, har ændret i holdsammensætningen, hvilket de er første hold til efter at legene er startet. Eurodressage kunne her til aften berette om at José Antonio Garcia Mena udskifter skifter Sorento, som han red Grand Prix på i går, med sin reservehest, Divina Royal.

Alt hvad der er nødvendigt for at skifte hest, er et erklæring fra landets holddyrlæge, da reglen er følgende: Udskiftninger er kun tilladt i tilfælde af en ulykke eller sygdom hos en atlet og /eller hest, dvs. af medicinske/veterinære årsager, og efter fremlæggelse af det relevante medicinske/veterinære certifikat fra holdlægen/holddyrlægen, hvis beslutning skal være endelig.

Det er landstræner Rudolf Zeilinger som har besluttet af skifte hestene, da Sorento efter sigende ikke skulle være klar til klassen i morgen. 

 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen