Spansk sejr i Specialen

05-06-2017 12:15

Spaniens for tiden førende dressurrytter - og for den sags skyld en af verdens bedste dressurryttere - bor i Danmark. Det er Severo Jurado Lopez, der arbejder på Helgstrand Dressage og i dag red Marianne Helgstrands Deep Impact til sejr i Grand Prix Special

Copyright Ridehesten.com
Severo Jurado Lopez og Deep Impact
Nyheden fortsætter efter annoncen

Formiddagens Nexolia Grand Prix Special ved Equitour Aalborg bar præg af en højnet standard i forhold til Grand Prixen i lørdags. Samtlige ekvipager stod i dag skarpere, og det blev derfor en aldeles seværdig klasse med en god bredde og en særdeles stærk top.

Klassens første danske ekvipage var Lotte Skjærbæk og den 13-årige avlshingst Skovens Rafael e. BH Romanov/ BH Don Schufro. Ekvipagen debuterede i international lilletur for fem år siden efter en fantastisk unghestekarriere, men siden da har de været plaget af helbredsmæssige udfordringer. Et kompliceret balletråd satte sig i hoven, og det har krævet rigtig lang tid og fantastisk smedearbejde at få hingsten optimalt gående igen.

Copyright Ridehesten.com
Anna Zibrandtsen og Arlando

Da Rafael var ung og umådelig talentfuld, drømte Lotte om en dag at ride international stor tur, men der har været så mange bump på vejen, at hun havde mistet troen på det. Derfor var det i dag en meget stor følelse at kunne ride sin første internationale Grand Prix Special. Lotte, der aldrig har redet Grand Prix, før Rafael tog hende på denne eventyrlige rejse, fortæller, at han er en smule træt efter deres tur til Norge.

I dag lå ekvipagen på 70-72% langt ind i programmet, men et par små taktfejl og kiksere hev dem ned på 69,627%. Stadig en meget flot international GPS-debut for Lotte og Rafael, der trænes af Lottes mand, berider Per Skjærbæk. – Rafael er den bedste ven, og han vil gøre alt for mig. Samtidig er han en hingst, og det fornægter sig heller ikke.

Copyright Ridehesten.com
Anna Kasprzak og Rocket Star

Sejren i dag gik til den spanske OL-rytter Severo Jurado Lopez, der nærmest rider på hjemmebane her i Uggerhalne, idet han til dagligt arbejder hos Helgstrand Dressage på den anden side af vejen. Han i dag sit hidtil bedste ridt på den 14-årige Deep Impact e. De Niro/ Rubinstein I, der sidste år var Marianne Helgstrands 40-års fødselsdagsgave fra sin mand. Hesten er meget følsom og ikke den letteste, og derfor passer det både hesten og resten af teamet rigtig godt, at den erfarne spanske Grand Prix-rytter kan give den noget erfaring og selvtillid.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Han er en noget usikker hest, så jeg koncentrerer mig om at få ham helt afspændt og afslappet på opvarmningen. Special-programmet passer ham glimrende, og jeg håber, at han kan være min holdhest for Spanien i sommer, fortæller Severo.

Det var med en meget glad mine, Anna Zibrandtsen red af banen i dag. Hun og hendes 12-årige hingst Arlando er et helt nyt makkerpar, der stadig er i processen med at lære hinanden bedre at kende. I maj måned startede de i Compiègne, og dermed er deres deltagelse ved Equitour Aalborg kun deres anden internationale start, og første gang de fuldfører en Grand Prix Special. Ved deres side har de hingstens tidligere rytter, Diederik van Silfhout, der har hjulpet Anna med opvarmningen, da hendes træner Jan Brink har måttet taget tilbage til Sverige.

– Vi har lige været på en måneds træningophold i Holland, og det fungerer rigtig godt med en kombination af træning med Jan og Diederick, fortæller Anna, der i dagens Grand Prix Special scorede flotte 74,333%.

– Jeg stoler bare 100% på den hest, og det giver mig en fantastisk følelse af tryghed. Jeg fik lige et enkelt sug i maven i dag, men ellers bliver jeg ikke nervøs, når jeg starter på Arlando, fordi jeg føler, at jeg kan regne med ham, og det betyder så meget, slutter Anna.

Andenbedste dansker blev Anna Kasprzak og Rocket Star e. Rockwell/ Weinberg, der med 70,980% besatte fjerdepladsen. – Han er kun 9 år, og han er en stor hest med masser af potentiale, og jeg tror på ham til fremtiden, fortalte Anna Kasprzak, der havde travlt med at skifte hest, da hun kort efter skulle starte Donnperignon i Küren.

Se resultatet af Küren HER.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen