Specialbygget trailer var løsningen

09-09-2023 21:07

EM Riesenbeck: – Det tager et par år før man har fundet de forskellige løsninger med de forskellige heste, fortæller Daniel Bachmann Andersen, der har måttet ændre måden som Vayron transporteres på frem og tilbage fra stævner

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Vayron. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsenm

Mon ikke de fleste holdt vejret lidt, da Daniel Bachmann Andersen i sidste måned måtte trække Vayron fra stævnet i Ermelo grundet et kolikanfald. Heldigvis lykkedes det at få hurtigt styr på den 12-årige Westphaler-hingst efter Vitalis/P.B. Gloster, sådan at han hurtigt var tilbage i træningen og efterfølgende blev udtaget til EM. Siden da har Daniel brugt en masse tid på at finde det helt rigtige setup for hingsten, som næsten måler 190 centimeter i stang.

I det år som jeg har haft Vayron, har jeg kørt ham i min store lastbil og tænkt at han egentlig har kørt godt, men jeg har altid været lidt i tvivl, for han har været sådan lidt slidt og træt hver gang han kom frem og ikke rigtig fungeret for mig til stævner. Nogle stævner har han været mega hidsig og sådan op og køre og andre stævner har han været træt, fortæller Daniel om situationen

Derfor gik Daniel hjem i tænkeboks for at optimere forholdene for Vayron og det betyder at hesten har fået bygget sin egen trailer, som er ekstra lang og ekstra bred indeni. Bagbommen er ekstra bred, men han har normal bredde oppeforan ved skulderpartiet. Den trailer har han kørt til Riesenbeck i og det fungerede fantastisk, for den store hingst har gået to gode ture hernede.

I morgen skal Daniel og Vayron ride kür-finalen og det bliver blot anden gang at Vayron skal gå kür. 

Jeg skal have en fed tur uden at risikere for meget. Går ind for at prøve at få en fejlfri tur, men han har jo nul erfaring i kür, for jeg har redet én kür på ham og det var i Hagen i april. Vi tager det som det kommer, fortæller Daniel.

Starttider for Grand Prix Kür.

Hør herunder Daniel fortælle mere om de tiltag der er gjort for Vayron og hvad planen er til morgendagens kür

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen