Sporten 2010 hylder handicaprytterne

08-01-2011 21:12

Maja Golles

DR Sport 2010 har netop her til aften hyldet årets store sportsstjerner i Jyske Bank Boxen i MCH Messecenter Herning. Kulturministerens Handicappris gik til paradressurholdet, der deltog ved WEG

Ridelandsholdet for ryttere med handicap samt holdleder Lis Lihme har netop modtaget prisen "Kulturministerens Handicappris". Holdet var indstillet af Dansk Handicap Idræts-Forbund, fordi holdet er gode rollemodeller og med sine 7 VM-medaljer medvirkede til, at Danmark samlet sluttede som tredjebedste nation i verden ved WEG i Kentucky i år. Både Lis Lihme, Annika Lykke Dalskov, Henrik Sibbesen, Caroline Cecilie Nielsen og Stinna Tange Kaastrup var til stede i aften til at modtage prisen i Boxen i MCH, som blev overrakt af kulturminister Per Stig Møller. Om prisen hedder det: Formålet med prisen, der er på 75.000 kr., er at sætte fokus på personer eller organisationer, som gør en særlig indsats for at fremme eller udvikle handicapidrætten og/eller handicapidrættens forhold. Prisen gives til personer, organisationer, virksomheder eller lignende, som har gjort en enestående indsats for handicapidrætten. Paradressurlandsholdet blev i øvrigt i 2010 hyldet af ridesporten ved en reception under JBK Odense, hvor bl.a. Dansk Ride Forbunds Ulf helgstrand og protektor HKH Prinsesse Benedikte var til stede. Aftenens Sporten 2010 var i det hele taget god reklame for dansk hestesport, idet også Dansk Ride Forbund var indstillet til en pris, nemlig Team Danmarks Talentpris 2010. Denne gik dog til Dansk Golf Union. Handicaprytter Stinna Tange Kaastrup var også nomineret til Bestsellers Olympiske Håb, som gik til badmintonspiller Viktor Axelsen.

Du kan i øvrigt læse om de uundværlige hjælpere bag paradressurholdet, der var med til at virkeliggøre den flotte holdpræstation i WEG i Ridehestens decembernummer 2010!

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing