Springhestene er velankommet til LA

29-09-2016 12:28

Maria Lerche Mortensen

Efter 11 timers flyvetur er springhestene velankommet til Longines Masters i Los Angeles og klar til stævnet der starter i dag

Lørdag d 24 landede 43 af verdens bedste springheste i Los Angeles, hvor de skal deltage i Longines Masters of Los Angeles, der finder sted fra d. 29. september til den 2. oktober. Hestene har været ude på en 11 timer lang tur fra Liege i en Emirates SkyCargo Boeing 777-F flyvemaskine. Selvom turen har været lang, har den været behagelig for hestene. Emirates har nemlig meget viden indenfor området, og derfor arbejder på de små ting der gør en stor forskel, fx vinklen flyet danner med jorden når det letter og lander.

Efter ankomst til lufthavnen blev de europæiske heste transporteret til Long Beach, hvor de har været i karantæne i 48 timer, for at undgå overførsel af sygdomme. Under karantænen er der mulighed for at hestene regelmæssigt kan komme ud og gå, derfor kunne de mandag eftermiddag komme ud af karantænen, endnu i god form. Siden er 150 amerikanske heste også ankommet til stævnestaldene, hvor de under hele stævnet skal undgå kontakt med de europæiske heste.

Longines Masters i Los Angeles er efter OL et af de største og vigtigste events indenfor international springning hvor verdenseliten igen konkurrerer, der vil naturligvis være Longines Grand Prix, Longines Speed Challenge, Emirates Gold cup og andre klasser, fx Pro-Am for Charity, hvor to ryttere (en professionel og en "amatør") rider på samme hold, hvor konkurrencen næsten forvandles til et underholdende show, imens rytterne bedømmes ud fra kostumer og koreografi. Derudover indsamler klassen penge til et godt formål, som rytterne selv har valgt.

Se startlister her

Læs mere om Longines Masters of Los Angeles her

/Pressemeddelelse

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen